Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και από κανέναν άλλο!

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και από κανέναν άλλο!

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Απρίλιος έχει φτάσει στα μέσα του και οδεύουμε ολοταχώς προς τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, αφού μπαίνουμε αισίως στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά το Πάσχα μας περιμένει άλλο ένα τριήμερο «μπόνους», αφού ήδη έχει δημοσιευθεί η απόφαση μεταφοράς του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς που πέφτει την Κυριακή, για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Κατά τα άλλα, στο μέτωπο των φορολογικών δηλώσεων, βρισκόμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο, αφού από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι έχει υποβληθεί μετά βίας το 2% περίπου των δηλώσεων που αναμένεται να σταλεί για το τρέχον φορολογικό έτος. Το νούμερο θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον που γνωρίζει από τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί και πολύ υψηλό σε σχέση με τα περασμένα έτη. Κάποιος που δεν γνωρίζει, μπορεί να το θεωρήσει πολύ μικρό, αλλά μπορούμε να του απαντήσουμε ότι δεν είναι τόσο μικρό από βαρεμάρα δική μας ή των φορολογουμένων, ούτε γιατί είναι όλοι της τελευταίας στιγμής. Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς για πολλούς και διάφορους λόγους που κάθε χρόνο είναι σχεδόν οι ίδιοι....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου www.e-forologia.gr

Author’s Posts