Υπουργείο Ταλαιπωρίας και Ανοργανωσιάς...

Υπουργείο Ταλαιπωρίας και Ανοργανωσιάς...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάρτιος μπήκε δυναμικά στα ζητήματα που μας απασχολούν και φαίνεται να μοιάζει αρκετά με εκείνον του περασμένου έτους, δηλαδή με τον Μάρτιο του 2020, του «μήνα- σημείου αναφοράς», αφού τότε ξεκίνησε η ταλαιπωρία που τραβάμε όλοι μας εδώ και έναν χρόνο ακριβώς.

Βέβαια, πολλές φορές έχουμε αναφέρει, χωρίς καν να επαναλαμβανόμαστε, ότι η ταλαιπωρία ξεκινάει από μια «πηγή», που συνήθως την αποτελούν οι αρμόδιοι που νομοθετούν και εκδίδουν τις εγκυκλίους και τις ανάλογες οδηγίες. Σίγουρα ένα ελαφρυντικό θα μπορούσε να είναι το πρωτόγνωρο του θέματος, αλλά πλέον, μετά από 12 μήνες πανδημίας, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό έχει πάψει ή θα έπρεπε να έχει πάψει να ισχύει…

 Στο προηγούμενό μας άρθρο «παραταθείτε γιατί χανόμαστε» είχαμε εκθέσει κάποιους προβληματισμούς και είχαμε θέσει κάποια ανοιχτά ερωτήματα προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις αναστολές του μηνός Μαρτίου και το διάστημα που θα έπρεπε να δηλωθούν στο σύστημα Εργάνη.

Δεν είχαμε προβλέψει όμως καλά… Το Υπουργείο Εργασίας φρόντισε για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του και να μας εκπλήξει ακόμα περισσότερο, αφού δημιούργησε ένα τεράστιο μπέρδεμα σχετικά με το θέμα των αναστολών των πληττόμενων επιχειρήσεων του μηνός Μαρτίου....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts