Υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για διορθώσεις

Υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για διορθώσεις

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Νοέμβρης πλησιάζει στο τέλος του, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνουν από τα πατάρια και τις αποθήκες οι πιο χοντρές χειμωνιάτικες φορεσιές, αφού ο καιρός έδειξε ελαφρά το χειμερινό του πρόσωπο. Προφανώς και δεν μπορούμε να πούμε ακόμα την κλασική ευχή “καλό χειμώνα”, αφού ακόμα τα καλοριφέρ στα περισσότερα αστικά κέντρα παραμένουν κλειστά, αλλά τουλάχιστον ο καιρός ταιριάζει ελαφρά με τους Χριστουγεννιάτικους στολισμούς που έχουν αρχίσει να δηλώνουν και αυτοί την διακριτική τους παρουσία και έτσι δεν κινδυνεύουμε να κάνουμε Χριστούγεννα Αυστραλίας.

Στα δικά μας επαγγελματικά δεδομένα, έχουμε ακόμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να μας απασχολεί, του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι επιστημονικοί, και όχι μόνο, κλάδοι της χώρας έδειξαν και δείχνουν ξεκάθαρα τους προβληματισμούς τους και την αντίρρησή τους σε σχέση με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδίως σε σχέση με τα λεγόμενα του πολυσυζητημένου άρθρου 13 ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας – Προσθήκη άρθρου 28Α στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Τους λόγους αντίρρησης δεν χρειάζεται να τους ανακυκλώσουμε, είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους, αλλά αρκετοί από αυτούς κινούνται γύρω από το σκεπτικό που είχαμε μεταφέρει στα άρθρα των προηγούμενων δύο Παρασκευών «τεκμαρτές τεχνικές ελέγχου με τη μέθοδο «αβάντα στη φοροδιαφυγή»» και «οι τεκμαρτοί προβληματισμοί που θα πρέπει να επιλυθούν πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου» όπου αναλύσαμε τους προβληματισμούς μας σε σχέση με την επίτευξη του σκοπού του νομοσχεδίου, δηλαδή την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts