Να μην ξεχάσω να υποβάλλω και Πόθεν Έσχες

Να μην ξεχάσω να υποβάλλω και Πόθεν Έσχες

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσουκαλά-Τζίκα - Φοροτεχνικό

Ενώ οι θερμοκρασίες τον Νοέμβριο κινούνται μέχρι σήμερα σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα , η ανανεωμένη εγκύκλιος του επιδόματος θέρμανσης με τη διεύρυνση των δικαιούχων έφερε ήδη αυξημένο ρυθμό υποβολής των φετινών αιτήσεων. Ήδη ο αριθμός των αιτήσεων που έχει υποβληθεί στην πρώτη φάση είναι διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι , με βάση και τα στατιστικά που αναφέρουν ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 685.500 . Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ: https://www.aade.gr/mythermansi πριν την εκπνοή της προθεσμίας την 09/12/2022.

Στα της φορολογικής επικαιρότητας όμως , μια από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις αρκετών φορολογουμένων της οποίας η προθεσμία λήγει τέλος του Νοεμβρίου είναι αυτή των υπόχρεων υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης. Οι φετινές Ετήσιες Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων 2022 (χρήση 2021) θα πρέπει να υποβληθούν εντός 3 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών Δηλώσεων φορολογικού έτους 2021. Συγκεκριμένα , αφού οι φετινές φορολογικές δηλώσεις είχαν προθεσμία υποβολής έως τις 31 Αυγούστου 2022 η εφαρμογή του λεγόμενου Πόθεν Έσχες έχει προθεσμία υποβολής έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts