Λίγες σκέψεις - προτάσεις για τη λειτουργία του νέου ΚΕ.Β.ΕΙΣ

Λίγες σκέψεις - προτάσεις για τη λειτουργία του νέου ΚΕ.Β.ΕΙΣ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Λίγες ημέρες μετά το πέρασμα του Daniel είχαμε μία ακόμα επώνυμη κακοκαιρία, την Elias, να ταλαιπωρεί τις ήδη πολύπαθες περιοχές της Ελλάδας. Μπορεί συνολικά ο όγκος του νερού να μην ήταν ο ίδιος σε σχέση με την προηγούμενη φορά, παρόλα αυτά όμως υπήρξαν πάλι αρκετά προβλήματα και καταστροφές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όπως φαίνεται, δυστυχώς, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα φαινόμενα, αφού όλο και πληθαίνουν στην πορεία των χρόνων.

Πριν «πιάσουμε» το κυρίως θέμα μας, ας αναφέρουμε κάτι άλλο, μίας και ξεκινήσαμε πάλι με το ζήτημα των ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα, αφού αξίζει να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο άρθρο της προπερασμένης Παρασκευής «πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής: Μία αδικία που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα». Στο εν λόγω άρθρο είχαμε τονίσει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί ο περιορισμός εξέτασης όσων ακινήτων εμφανίζονταν καταχωρημένα στο Ε9 του πληγέντα έως τις 8 Σεπτεμβρίου, πετώντας εκτός προγράμματος όσα ακίνητα καταχωρήθηκαν μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, ασχέτως αν η προθεσμία δήλωσης μεταβολής του Ε9 νόμιμα είναι έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts