Ας κάνουμε μία επανάληψη στα ζητήματα των φορολογικών ελέγχων

Ας κάνουμε μία επανάληψη στα ζητήματα των φορολογικών ελέγχων

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Οκτώβριος πάντα χαρακτηρίζεται ως ένας μήνας με σχετικά φορτωμένες φορολογικές υποχρεώσεις, αφού είναι μήνας που υποβάλλεται το Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων με απλογραφικά βιβλία μαζί με όλες τις υπόλοιπες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Βέβαια, είναι ένας μήνας που δεν εμπεριέχει δηλωτικές υποχρεώσεις, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, όμως έχει κάποιες άλλες παράπλευρες υποχρεώσεις σε σχέση με τους φορολογικούς ελέγχους, που θα τις αναλύσουμε ευθύς αμέσως και πηγάζουν κυρίως από τα θέματα των παραγραφών.

Αφορμή των προαναφερόμενων και σε συνδυασμό με την χθεσινή εγκύκλιο Ε.2057/2023 που υπενθυμίζει κάποια θέματα γύρω από τα ζητήματα των παραγραφών, αξίζει να κάνουμε μία επανάληψη στα βασικά θέματα της διαδικασίας διενέργειας φορολογικού ελέγχου σε σχέση με την σειρά που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τον φορολογούμενο και τον αρμόδιο ελεγκτή της υπόθεσης γύρω από την υπόθεση του φορολογικού ελέγχου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts