Τελικά, γιατί η επικαιροποίηση στοιχείων θα πρέπει να γίνεται μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις;

Τελικά, γιατί η επικαιροποίηση στοιχείων θα πρέπει να γίνεται μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Εδώ και 3 ημέρες ο φετινός Ιούνιος έχει μπει στη ζωή μας και μπαίνουμε «θεωρητικά» στην αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων από εμάς, το πολυπόθητο καλοκαιράκι! Βέβαια, για εμάς τους φοροτεχνικούς τα πράγματα τα τελευταία χρόνια είναι λιγάκι διαφορετικά, αφού κάθε φορά η αγαπημένη εποχή συμπίπτει απόλυτα με το αγαπημένο «πάρτυ» των φορολογικών δηλώσεων, για αυτό και η έκφραση «θεωρητικά» που χρησιμοποιήθηκε πριν.

Φέτος τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν δραστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού το πάρτυ για άλλη μια χρονιά άργησε κατά πολύ να αρχίσει... Στα αγαπημένα μας στατιστικά υποβολής εντύπων Ε1, τα οποία πλέον μοστράρονται στην πρώτη σελίδα της ΑΑΔΕ, βλέπουμε ότι μέχρι χθες είχε υποβληθεί περίπου το 32% των φορολογικών δηλώσεων σε σχέση με πέρυσι.

Για τον αργό ρυθμό που είχαμε μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ξανά, τα είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα (δείτε το άρθρο μας εδώ). Μπορεί τα γραφικά των στατιστικών να άλλαξαν ελαφρώς - μεταξύ μας, εμάς μας άρεσαν τα προηγούμενα περισσότερο -, αλλά μελετώντας τον πίνακα καταλαβαίνει κάποιος ότι έχουμε φτάσει η ροή να είναι ημερησίως άνω των 75.000 δηλώσεων, με το φετινό ρεκόρ να σπάει εχθές που είχαμε 82.462 υποβολές εντύπων Ε1....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts