Πότε επιτέλους θα μας κάνετε δώρο μια νορμάλ ρύθμιση;

Πότε επιτέλους θα μας κάνετε δώρο μια νορμάλ ρύθμιση;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο πρώτος μήνας του έτους αποτελεί παρελθόν και τον διαδέχεται ο συμπαθής Φεβρουάριος με τις λιγοστές ημέρες του. Ο συγκεκριμένος μήνας τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει να κουβαλά την προίκα του προηγούμενου έτους, αφού στο τέλος του Φεβρουαρίου μεταφέρονται πολλές φορολογικές υποχρεώσεις που αφορούν την προηγούμενη χρονιά.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα τέλη Φεβρουαρίου έχουμε την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και του ΕΝΦΙΑ. Εκτός αυτού έχουμε τη μεταφορά της προθεσμίας για τα τέλη κυκλοφορίας ή της δήλωσης ακινησίας, προκειμένου να μην επιβληθεί το πρόστιμο του διπλασιασμού.

Επιπλέον, στις 28 Φεβρουαρίου έχουμε τη μεταφορά της προθεσμίας που έχουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τις οφειλές που μπορούν να μπουν σε αυτή. Οι οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση βγαίνουν αυτόματα στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί στη σελίδα του myAADE. Τις περισσότερες φορές ο φορολογούμενος αρκεί να κάνει έναν έλεγχο και να προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts