Οδεύοντας προς την έναρξη των δηλώσεων

Οδεύοντας προς την έναρξη των δηλώσεων

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Φεβρουάριος, αν και με λιγότερες ημέρες, κρύβει και φέτος μέσα του δύο πολύ ιδιαίτερες ημέρες που είναι σε μια όμορφη κόντρα μεταξύ τους: Αγίου Βαλεντίνου ή Τσικνοπέμπτη; Δηλαδή λουλούδια και σοκολατάκια ή προβατίνα με τζατζίκια; Το ερώτημα ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα μας, με κάθε μία ημέρα να έχει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, είμαστε κάπου ενδιάμεσα, αφού σαν γραφείο δηλώνουμε ερωτευμένοι με τα ψητά, αλλά και τα γλυκά, άρα είμαστε μέσα και στα δύο! Γενικότερα είμαστε μέσα σε ό,τι μας κάνει να θυμόμαστε την ανθρώπινη υπόσταση μας! Καλά τα νούμερα και οι υπολογισμοί, αλλά αυτά μας βοηθούν για να ζήσουμε, δεν ζούμε εμείς για αυτά!

Μετά τον λίγο διαφορετικό πρόλογο πάμε στα δικά μας ζητήματα, ξεκινώντας από αυτό που αναδείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μιλήσαμε για το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει με τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία για τις επιχειρήσεις που μπορούν να μπουν στις 72 δόσεις. Από την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε καμία ουσιαστική εξέλιξη και ακόμα οι επιχειρήσεις είναι στο κυνήγι της εύρεσης των οφειλών που μπορούν να μπουν μέσα σε αυτήν τη ρύθμιση. Αναμένουν με αγωνία τη βεβαίωση των ποσών στο ΚΕΑΟ, αλλά και όταν γίνεται αυτό, πάντα υπάρχει η ανασφάλεια για το εάν μπήκαν όλα μέσα στη ρύθμιση ή όχι! Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που ζητούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι η παράταση της προθεσμίας αίτησης, αφού το διάστημα ως τις 28 Φεβρουαρίου είναι εξόφθαλμα εμφανές ότι δεν επαρκεί!...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts