Μήπως ήρθε η ώρα το καύσιμο να θεωρηθεί είδος πρώτης ανάγκης;

Μήπως ήρθε η ώρα το καύσιμο να θεωρηθεί είδος πρώτης ανάγκης;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης έλεγαν οι παλιοί… Ο φετινός Μάρτιος μπορούμε να πούμε ότι έχει επιβεβαιώσει και με το παραπάνω την εν λόγω παροιμία, αφού προς το παρόν, όχι μόνο την άνοιξη δεν έχει φέρει, αλλά αντί αυτής έφερε άλλη μία επώνυμη κακοκαιρία, η οποία μας επιφύλαξε χιόνια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και γενικότερα αρκετή παγωνιά. Δεν είμαστε από αυτούς που βάζουν μαγιό και πάνε καλοκαιρινές διακοπές τον Μάρτιο, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στα μέσα Μαρτίου να ψάχνουμε αντιολισθητικές αλυσίδες και να λαμβάνουμε μέτρα για τον χιονιά, έστω κι εάν τα φαινόμενα μέχρι στιγμής είναι πολύ ηπιότερα σε σχέση με αυτά της Ελπίδας.

Από την άλλη, στον οικονομικό τομέα, όλοι μας παρακολουθούμε με τρόμο την αύξηση των τιμών σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα αυτής των καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει εδώ και μέρες τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ αντίστοιχα αυτή του πετρελαίου κίνησης ακολουθά με τις ίδιες ταχύτητες και ακουμπά με τη σειρά της τα 2 ευρώ το λίτρο. Το δυσάρεστο «πάρτι» της ανόδου των τιμών των δύο προαναφερόμενων αγαθών καλά κρατεί εδώ και μέρες, με τους ειδικούς σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για τιμές που θα φτάνουν τα 2,50 ευρώ!

Αυτονόητο είναι ότι όσο εκτινάσσεται προς τα πάνω η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου, τόσο αυξάνονται και οι τιμές όλων των υπολοίπων εμπορευμάτων. Είναι αδύνατο να μην επηρεάζει τα πάντα η τιμή αυτών των δύο αγαθών, αφού εμπλέκονται σε όλο το φάσμα του εμπορικού κύκλου....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts