Η κατάσταση είναι ό,τι να ’ναι…

Η κατάσταση είναι ό,τι να ’ναι…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ένα πράγμα που έχουμε πει πολλές φορές από την αρχή της πανδημίας είναι ότι θα πρέπει να βλέπουμε το θετικό που θα αφήσει πίσω της η κατάσταση αυτή. Σαν θετικό στοιχείο λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μπήκε σε εφαρμογή η ψηφιοποίηση του ελληνικού δημοσίου. Μπήκε στη ζωή μας το email επικοινωνίας με τις υπηρεσίες, αλλά, εκτός αυτού, μπήκαν στη ζωή μας και αρκετές ειδικές εφαρμογές.

Επομένως, η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών μπορούν να πιστωθούν στην προίκα που μας άφησε η έκτακτη κατάσταση… Είναι όμως έτσι ακριβώς; Ψηφιοποιήθηκαν τα πάντα; Προφανώς και στην καθημερινότητά μας πάρα πολλές φορές βλέπουμε το αντίθετο αποτέλεσμα, κάτι που το έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενά μας άρθρα εξίσου πολλές φορές. Πολλά προβλήματα προκύπτουν στην πορεία της διαδικασίας, ενώ η προσαρμογή είναι παρά πολύ δύσκολη. Μάλιστα, αρκετές φορές είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναπολούμε το παλιό χειρόγραφο παρελθόν μας

Τρανό παράδειγμα σε όλο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ο ΕΦΚΑ, μαζί με το Υπουργείο Εργασίας....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr 

Author’s Posts