Οι πρώτες λεπτομέρειες για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και επιδότηση επιχειρήσεων εστίασης

Οι πρώτες λεπτομέρειες για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και επιδότηση επιχειρήσεων εστίασης

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάρτιος μας έχει αφήσει εδώ και δύο ημέρες, δίνοντας τη θέση του στον Απρίλιο, τον δεύτερο μήνα που δυστυχώς διπλασιάζει τις παρουσίες του στο πρόβλημα της πανδημίας… Ο φετινός Απρίλιος βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αντίστοιχο περυσινό, αφού η διαφορά τους είναι ότι πέρυσι είχαν νεκρώσει τα πάντα, ενώ φέτος μπαίνουμε σιγά-σιγά στη διαδικασία μιας σχετικής επανεκκίνησης, ξεκινώντας από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ ήδη είναι ανοιχτοί κι άλλοι κλάδοι, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Η διαφοροποίηση ανάμεσα στον φετινό και τον περυσινό Απρίλιο δεν προκύπτει από τον αριθμό των κρουσμάτων - το αντίθετο θα λέγαμε μάλιστα - αλλά προκύπτει από την ανάγκη του να εναρμονιστεί η αγορά με την ύπαρξη του ιού, λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν όλοι να είναι κλειστοί. Μακάρι ο ιός να εξαφανιζόταν και να επιστρέφαμε όλοι μαζί στο 2019, δυστυχώς όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά. Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε να λειτουργούμε με αυτόν, έχοντας βέβαια την ανάλογη προσοχή. Ποιο από τα δύο είναι το σωστότερο, σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρούμε, αφού όπως έχουμε πει πολλές φορές η κάθε επιλογή έχει τα καλά της και τα κακά της...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts