Είναι επιτακτική ανάγκη η παράταση της ρύθμισης των 36 ή 72 δόσεων

Είναι επιτακτική ανάγκη η παράταση της ρύθμισης των 36 ή 72 δόσεων

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α.

 Στον πρόλογο του άρθρου της προπερασμένης Παρασκευής «Οδεύοντας προς την έναρξη των δηλώσεων», είχαμε ξεκινήσει αναφέροντας την ευγενή κόντρα που υπάρχει μεταξύ των δύο αγαπημένων ημερών, της Τσικνοπέμπτης και του Αγίου Βαλεντίνου. Αν κρίνουμε από τις χθεσινές μυρωδιές, νομίζουμε ότι σε αυτήν την κόντρα κέρδισαν τη μάχη τα ψητά και οι μεζέδες! Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρούμε απόλυτα σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε την ανάγκη τέτοιων ημερών ανασυγκρότησης και ξεσκάσματος, όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό να γίνει.

Το άλλο σίγουρο όμως είναι ότι γνωρίζουμε και για το τι ζουν τα τελευταία 2 χρόνια οι λογιστές-φοροτέχνες και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο έχει «βάλει πλάτη» ο κλάδος μας, τι αγώνα έχει δώσει για να κρατηθούν ζωντανές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η οικονομία της χώρας.

Χωρίς ωράρια.

Χωρίς μέρες εργασίας.

Με αντικρουόμενες, πολλές φορές, εγκυκλίους, που αντί να ξεκαθαρίζει η επόμενη τις προηγούμενες, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Κυνηγώντας μόνιμα μια καταληκτική ημερομηνία, όταν πάρα πολλές φορές, μερικές ώρες ή μέρες πριν, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι λογιστές ώστε να αποτρέψουν τυχόν πρόστιμα στις επιχειρήσεις που σε τελευταία ανάλυση όλοι γνωρίζουμε ότι ο λογιστής φέρει την «ευθύνη»....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts