Τρεχάτε ποδαράκια μας!

Τρεχάτε ποδαράκια μας!

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάιος έχει φτάσει στα μέσα του, ενώ σιγά σιγά ο καιρός αρχίζει και γίνεται φιλικότερος στην προοπτική ότι πρέπει να αρχίσει να δείχνει το καλοκαιρινό του πρόσωπο. Αυτονόητο είναι ότι κι εμείς μαζί του θα πρέπει να αρχίζουμε να φτιάχνουμε το καλοκαιρινό μας προφίλ, που αυτό σημαίνει την πραγματοποίηση των γνωστών εργασιών αλλαγής σεζόν, όπως μάζεμα χαλιών, αλλαγή ρούχων στις ντουλάπες, αποθήκευση των μπουφάν και όλα αυτά τα γνωστά και ευχάριστά που συνήθως κάνουμε μέσα στον Μάιο! Εξάλλου οι μετεωρολόγοι φαίνεται να συμφωνούν με αυτήν τη λογική, αφού στις προγνώσεις αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα πρώτα τριαντάρια.

Στα δικά μας λημέρια πάντως, επικρατεί ένας γενικότερος αναβρασμός εργασιών, όπως είχαμε προβλέψει και αναλύσει στα άρθρα της προηγούμενης εβδομάδας «Μαραθώνιος σε συνθήκες σπριντ...», αλλά και της προπερασμένης «Ας μιλήσουμε για δύο σημαντικές έννοιες… Προγραμματισμόςκαι εμπιστοσύνη». Από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα σύμφωνα με τα όσα είχαμε αναφέρει. Οι δηλώσεις των νομικών προσώπων εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές, αν και πλησιάζουμε στον μήνα λήξης της προθεσμίας… Για την ακρίβεια υπολείπονται περίπου 47 ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, αλλά εξακολουθούν να μας «χαιρετούν» από μακριά. Μαζί με αυτές φυσικά, αναμένουν και τα μέλη προσωπικών εταιρειών, που θεωρητικά έχουν στη διάθεσή τους 15 επιπλέον ημέρες για να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, αφού έτσι αναφέρει ξεκάθαρα ο νόμος. Όμως, όσο τα νομικά πρόσωπα στα οποία είναι ομόρρυθμα ή ετερόρρυθμα μέλη, αδυνατούν να υποβάλλουν, συμπαρασύρονται κι αυτά μαζί τους, αφού δεν μπορούν να δηλώσουν τα αναλογούντα κέρδη τους σε αυτά. Άρα έχουμε μια πολύ μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που και να θέλουν δεν μπορούν να υποβάλλουν δήλωση!...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts