Να δούμε τί θα γίνει με τα POS και τα γιατί της χώρας...

Να δούμε τί θα γίνει με τα POS και τα γιατί της χώρας...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Οκτώβριος φτάνει στο τέλος του, αφού φτάσαμε αισίως στην 27η Οκτωβρίου και ετοιμαζόμαστε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος η εθνική εορτή δεν μας επιφυλάσσει κάποιο τριήμερο, αφού πέφτει Σάββατο, αλλά επιφυλάσσει ένα γεμάτο διήμερο για τον εμπορικό κόσμο που δεν θα ανοίξει τα μαγαζιά του λόγω της εθνικής εορτής. Την επομένη της εθνικής εορτής, στις 4.00 π.μ. ξημερώματα Κυριακής θα πρέπει όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω στις 3.00 π.μ. και να επανέλθουμε στη χειμερινή ώρα. Ευτυχώς, είναι από τα λίγα πράγματα που ακόμα δεν γίνονται με τους κωδικούς taxis και έτσι δεν χρειάζεται παρέμβαση λογιστή για αυτό.

Σε αντίθεση με την ώρα, όμως, στο «πολεμικό πεδίο» των POS η διαδικασία γίνεται ως γνωστών με χρήση των κωδικών Taxis, τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε παρακάτω. Γενικά, από την αρχή της εβδομάδας επικρατεί μία γενικότερη «φρενίτιδα» επί του θέματος. Ως γνωστών, όταν επικρατεί φρενίτιδα σε αυτήν τη χώρα, με ότι θέμα και αν την αφορά, αρχίζουν οι παραφιλολογίες, οι γνώσεις των γνωστών ημιμαθών και παράλληλα ασχέτων επί του θέματος, τα λεγόμενα των «φίλων» και των «γνωστών», ο καλύτερος «λογιστής» του γείτονα που παράλληλα είναι και νομικός, μηχανικός, γιατρός, τεχνικός Η/Υ και ότι άλλη ειδικότητα χρειάζεται να έχει άποψη, και άλλοι τέτοιοι γνωστοί- άγνωστοι επί της παρά- πληροφόρησης. Φυσικά, το μόνο που μένει από αυτήν τη «φρενίτιδα» είναι μία γενική τρομοκρατία επί του θέματος που συμπληρώνεται για να δέσει το γλυκό με τη γνωστή «προστιμοφοβία» και τη γνωστή έκφραση «να είμαστε καλυμμένοι μην βρούμε κάνα μπελά», αυτός ο «μπελάς» πόσα χρόνια θα μας κυνηγά άραγε;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts