Ας μιλήσουμε για δύο σημαντικές έννοιες.. Προγραμματισμός και εμπιστοσύνη

Ας μιλήσουμε για δύο σημαντικές έννοιες.. Προγραμματισμός και εμπιστοσύνη

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους! Χριστός Ανέστη! Είπαμε στο σημερινό μας άρθρο να ξεκινήσουμε όπως κλείσαμε το προηγούμενό μας, δηλαδή με ευχές. Το Πάσχα αποτελεί παρελθόν και φέτος και οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε «απογραφή» για το τι άφησε πίσω του όσον αφορά κιλά και χοληστερίνη. Ευτυχώς ακόμα δεν αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι για αυτό από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά πολλές φορές οι φωνές του γιατρού μας είναι χειρότερες από τα τεκμήρια και από τους φόρους!

Βέβαια, για όσους δεν πρόλαβαν ή δεν ευχαριστήθηκαν ή επέλεξαν διαφορετικά, υπάρχει «μπόνους» άλλο ένα τριήμερο, αυτό της Πρωτομαγιάς, με τη μεταφορά του εορτασμού της τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Ίσως αυτό το έξτρα τριήμερο είναι μία ακόμα ευκαιρία να φορτίσουμε μπαταρίες για την πολύ δύσκολη περίοδο που έρχεται, η οποία όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα είναι κάτι παραπάνω από καυτή και απαιτητική. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, αλλά από την άλλη υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν συνηθίζονται, αφού και τα βουνά, τα ελληνικά τουλάχιστον, υπάρχουν στιγμές που, έστω και για λίγο διάστημα, είναι καθαρά από χιόνια στις κορυφές τους.

Η δύσκολη περίοδος που μας περιμένει περιλαμβάνει ουκ ολίγα πράγματα, με πρώτες και καλύτερες τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος, με αισθητή παρουσία μέσα στο ημερολόγιό μας. Η προθεσμία φέτος θεωρητικά είναι στις 30 Ιουνίου για όλα τα νομικά πρόσωπα και την πλειοψηφία των φυσικών προσώπων. Υπάρχει φυσικά και η 15η Ιουλίου που αφορά τα μέλη προσωπικών εταιρειών, τα οποία επιβάλλεται να υποβάλλουν δήλωση μετά τα νομικά πρόσωπα, για αυτό άλλωστε τους δίνεται και το έξτρα 15ημερο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts