Ρωτήσαμε 100 λογιστές την εξής ερώτηση...

Ρωτήσαμε 100 λογιστές την εξής ερώτηση...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάιος έχει φτάσει ήδη στα μέσα του και χωρίς να το καταλάβουμε ο καιρός σιγά-σιγά δείχνει να οδεύει προς την μόνιμη καλοκαιρινή του διάθεση, αναγκάζοντας τον κόσμο να προγραμματίζει την αλλαγή της γκαρνταρόμπας στις ντουλάπες και το μάζεμα των χαλιών. Άλλοι το έχουν κάνει ήδη, άλλοι το προγραμματίζουν για το Σαββατοκύριακο, αλλά το σίγουρο είναι ότι η εν λόγω εργασία δεν «σηκώνει» και πολλές αναβολές και παρατάσεις.

Όμως στο δικό μας το «συνάφι» τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη παράταση; Αν ρωτήσουμε 100 λογιστές, όπως λένε και στο συμπαθές τηλεπαιχνίδι, να σου απαντήσουν στην ερώτηση «τι έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς την λέξη παράταση;», παραπάνω από τους μισούς, για να μην πούμε όλοι, θα σου απαντήσουν την λέξη «φορολογικές δηλώσεις», ενώ οι υπόλοιποι θα σου απαντήσουν την λέξη «δηλωτικές υποχρεώσεις» ή γενικά λέξεις που κινούνται γύρω από τον ζήτημα των προθεσμιών υποβολής και των εξαιρετικά πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων που κανένα δεν υπολογίζει την ύπαρξη του άλλου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts