Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης

Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου μας αφήνει σιγά σιγά, αλλά ο καλοκαιρινός καιρός φρόντισε να μας δείξει από νωρίς τα «δόντια» του και τις άγριες προθέσεις του για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αφού μας υποδέχτηκε με σχεδόν 40αριά και τον πρώτο καύσωνα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Όπως φαίνεται, αλλά και όπως αναφέρουν οι προβλέψεις των ειδικών, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το ακριβώς αντίθετο από τον χειμώνα που μας πέρασε, δηλαδή φαίνεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ, με υψηλές θερμοκρασίες για αρκετές ημέρες. Με λίγα λόγια δεν θα είμαστε οι μόνοι «καυτοί» αυτή την περίοδο, θα είναι μαζί μας και ο καιρός…

Κατά τα άλλα, στον δικό μας αγώνα δρόμου των φορολογικών δηλώσεων δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη εξέλιξη στα ζητήματα που μας απασχολούν. Οι προθεσμίες παραμένουν ως έχουν, με την πρώτη απίστευτα πιεστική να είναι αυτή των νομικών προσώπων. Επίσης, το σύστημα εξακολουθεί να ζητάει IBAN από όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, χωρίς να δίνει δικαίωμα αποφυγής αυτής της διαδικασίας. Το ίδιο και από τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού, που έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό, χωρίς να τους δίνει δικαίωμα να προσθέσουν ΙΒΑΝ εξωτερικού. Προς το παρόν οι αρμόδιοι είναι αμείλικτοι… ΙΒΑΝ όλοι αναγκαστικά, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αποφυγής της διαδικασίας. Ως γνωστόν, φυσικά, το ΙΒΑΝ ελέγχεται από τα στοιχεία των τραπεζών αν ανήκει στο Α.Φ.Μ. που πάει να δηλωθεί, ενώ, επίσης, δεν γίνεται δεκτό αν πάνε να το προσθέσουν παραπάνω από 2 δικαιούχοι, όπως, επίσης, δεν γίνεται δεκτό αν η τράπεζα το έχει «παγώσει», γιατί περιμένει τα στοιχεία επικαιροποίησης από τον φορολογούμενο. Προφανώς και όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα στοιχεία επικοινωνίας, που εκεί τουλάχιστον υπήρχε η δυνατότητα ο φορολογούμενος να «δανειστεί» ένα mail από το παιδί του, το εγγόνι του ή από όποιον άλλον επιθυμούσε. Εδώ το ΙΒΑΝ πρέπει να είναι προσωπικό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts