Ανοίξαμε και φέτος και σας περιμένουμε!

Ανοίξαμε και φέτος και σας περιμένουμε!

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α. 

Ανοίξαμε και φέτος και σας περιμένουμε… Θα μπορούσε να είναι τίτλος υποδοχής των φορολογουμένων για το σύστημα που επιτέλους άνοιξε για την υποβολή των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2020. Άλλωστε, είναι έκφραση που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον τωρινό Υπουργό Τουρισμού...

Άλλοι το λένε πλατφόρμα δηλώσεων, εμείς έχουμε μείνει στις παλιές εκφράσεις, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο «σύστημα», γιατί από πλατφόρμες είχαμε και θα έχουμε ως φαίνεται μπόλικες… Είτε σύστημα, είτε πλατφόρμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού ο αγώνας δρόμου για άλλη μια χρονιά θα είναι μαραθώνιος με ταχύτητες σπριντ σε επίπεδο παγκοσμίου ρεκόρ!

Για τα των προθεσμιών τα είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα στο άρθρο μας «Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο». Βέβαια, ακόμα αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι ορίστηκε η προθεσμία για την 27η Αυγούστου, όπως αδυνατούμε να κατανοήσουμε και μια σειρά άλλων θεμάτων που προκύπτουν συνεχώς και έχουν να κάνουν κυρίως με τα τεχνικά ζητήματα των δηλώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts