Παναγιώτης Παντελής στον Alpha 98,9: Τα… φάουλ της επιστρεπτέας προκαταβολής 5

Παναγιώτης Παντελής στον Alpha 98,9: Τα… φάουλ της επιστρεπτέας προκαταβολής 5

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α.

«Αν υπάρχει θέμα στο ότι να μην ξεπεραστεί το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. που είναι τα χρήματα της πέμπτης επιστρεπτέας προκαταβολής ας βρούνε ένα άλλο κόφτη επάνω σε αυτό το ποσό γιατί η τέσσερα τους ξέφυγε», σημείωσε.

Τις… ανορθογραφίες της επιστρεπτέας προκαταβολής πέντε παρουσίασε στην εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha 98,8 o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής.

«Βγήκε χθες το απόγευμα μία εγκύκλιος από το ΥΠΟΙΚ για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Μέχρι σήμερα να πω ότι και οι τέσσερις έχουν τσουλήσει μία χαρά και έχουν δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις. Γιατί είναι ρευστότητα άμεση που μπαίνει στα ταμεία τους. Εκείνο που δεν έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε τα στοιχεία από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο και αυτά το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να τα στείλουμε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Με αυτό τον τρόπο υπάρχουν χιλιάδες, μα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες μένουν εκτός. Τι θέλω να πω; Παράδειγμα η διαμεσολάβηση, ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες κλπ. Αυτοί για να δηλώσουν έσοδα πρέπει να παρουν τις εκκαθαρίσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Θα πρέπει όλοι αυτοί να ελέγξουν τους τζίρους που έχουν οι πελάτες τους και να τους κάνουν την έκπτωση στα τέλη του χρόνου. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε έξι ημέρες. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει το ΥΠΟΙΚ αν δεν θέλει αν αποκλείσει αυτές τις επιχειρήσεις να δώσει χρόνο αυτό που δίνει και ο φορολογικός νόμος μέχρι 31 Ιανουαρίου. Τι θέλω να πω; Επειδή από τη στιγμή που θα κάνω την αίτηση προς την ΑΑΔΕ για να πάρω την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 αν αυτή η αίτηση δεν έχει ακριβή στοιχεία γιατί δεν τα έχω ακόμα δύο είναι οι κίνδυνοι. Αυτά θα εμφανιστούν τον Απρίλιο με τη δήλωση φόρου εισοδήματος άρα θα έρθει το ΥΠΟΙΚ και θα πει είχες δώσει λάθος στοιχεία, επέστρεψέ μου την επιστρεπτέα προκαταβολή άμεσα και έντοκα ή θα πρέπει να κάνω λάθος τη φορολογική μου δήλωση για να συμφωνεί με τις δηλώσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής με ότι αυτό συνεπάγεται», ανέφερε.

«Αν υπάρχει θέμα στο ότι να μην ξεπεραστεί το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι τα χρήματα της πέμπτης επιστρεπτέας προκαταβολής ας βρούνε ένα άλλο κόφτη επάνω σε αυτό το ποσό γιατί η τέσσερα τους ξέφυγε. Άλλωστε τα χρήματα δεν πρόκειται να εκταμιευτούν άμεσα. Σε δεύτερη φάση θα αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ»,συμπλήρωσε.

Author’s Posts