Τα «ξυπνητήρια» είναι χρήσιμα εάν χρησιμοποιούνται σωστά

Τα «ξυπνητήρια» είναι χρήσιμα εάν χρησιμοποιούνται σωστά

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Το ένα τριήμερο, της αποκριάς, το αφήσαμε ήδη πίσω μας, αλλά ήδη μας περιμένει καρτερικά το επόμενο, αυτό της 25ης Μαρτίου, που μαζί με το Σαββατοκύριακο δημιουργεί άλλη μία ευχάριστη έκπληξη ανάπαυλας πριν την συνέχιση του ανήφορου προς τον τελικό στόχο, όποιος και αν είναι αυτός για τον καθέναν μας. Έτοιμοι για σημαίες και παρελάσεις λοιπόν, ενώ όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα συνεχίσει να μας κάνει την χάρη, διατηρώντας το φυσιολογικό μεταβατικό στάδιο της πορείας προς το καλοκαίρι, πορεία μάλιστα που θα επισφραγιστεί τα ξημερώματα της επόμενης Κυριακής 31 Μαρτίου, όπου θα τοποθετήσουμε τα ρολόγια μας στην θερινή ώρα, πηγαίνοντας τα μία ώρα μπροστά, «τηρώντας» το εξάμηνο έθιμο για άλλη μία φορά.

Στα δικά μας τα «μονοπάτια», η εβδομάδα που μας πέρασε, αν και λειψή λόγω της Καθαράς Δευτέρας, είχε αρκετές φορολογικές ειδήσεις για αρκετά ζητήματα. Θα ξεκινήσουμε από τη νέα εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. για τα κινητά τηλέφωνα, το Μyaade app, που παρουσιάστηκε στα γραφεία της Α.Α.Δ.Ε. την Τετάρτη που μας πέρασε, στην οποία παρουσίαση βρεθήκαμε και εμείς. Η εν λόγω εφαρμογή θεωρούμε ότι θα αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια των φορολογουμένων και θα έτσι ενδεχομένως θα μας βοηθήσει στο να απαλλαχθούμε από κάποιες διαδικασίες παράπλευρες με το αντικείμενο μας. Φανταζόμαστε ότι πολλοί από τους συναδέλφους πιθανώς να έχουν επιβαρυνθεί με την άτυπη γραμματειακή υποστήριξη υπενθύμισης πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ακόμα και για σταθερές υποχρεώσεις, όπως είναι οι πληρωμές ρυθμίσεων ή οι πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος ή ΕΝ.Φ.Ι.Α.. Φυσικά αυτή η διαδικασία πολλές φορές οδηγούσε και οδηγεί σε προστριβές του τύπου «δεν μου το θύμησες», «εσύ φταις που έχασα τη ρύθμιση», «όλο προσαυξήσεις πληρώνω χωρίς να φταίω», «αυτό πότε μου το είπες;» και άλλες τέτοιες παρόμοιες εκφράσεις, που κατέληγαν μόνιμα στη γνωστή άβολη και κουραστική διαδικασία για όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts