Ανοίξατε και σας περιμένουμε...

Ανοίξατε και σας περιμένουμε...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε… Κάπως έτσι ξεκινάει κάθε χρόνο η ιστορία και ο αγώνας δρόμου της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αγώνας δρόμου που έχει γίνει συνήθεια, φυσικά, να γίνεται σε συνθήκες αγώνα σπριντ μετ’ εμποδίων, κάτι που δεν νομίζουμε να αλλάξει και φέτος. Από χθες, λοιπόν, περίπου στις 22.00 το βράδυ άνοιξε η εφαρμογή ή πλατφόρμα, όπως έχουν μετονομαστεί όλες οι εφαρμογές από την εποχή covid, υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η ιστορία φυσικά ήδη έγραψε ότι άνοιξαν στις 25 Απριλίου, όπως και πέρσι έγραψε στις 31 Μαρτίου, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε για μία ημέρα… Οι πολλές ημέρες είναι το πρόβλημα μας. Καλή μας αρχή λοιπόν και καλή μας δύναμη.

Φέτος, βέβαια, δεν θα πλήξουμε καθόλου, αφού υπάρχουν αρκετές καινοτομίες στην διαδικασία, καινούρια έντυπα με νέα χρώματα και γραμμογράφηση, νέοι κωδικοί, νέες διαδικασίες, νέα δεδομένα που οι μεν (οι αρμόδιοι) ισχυρίζονται ότι θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη, αλλά οι δε (εμείς και οι φορολογούμενοι) θα προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι τελικά μάλλον γίνεται δυσκολότερη και πολυπλοκότερη. Όμως, δεν θα μπούμε ακόμα στην ουσία αυτών, αφού ακόμα διαβάζουμε τις σχετικές εγκυκλίους επί του θέματος Α. 1061/2024Α. 1060/2024Ε.2028/2024 και ΔΥΠΗΔΕΔ 1048703 ΕΞ 2024, τις οποίες θα αναλύσουμε κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά φυσικά δεν θα αφήσουμε ασχολίαστο το θέμα «δηλώσεις», βάζοντας κάποιους προβληματισμούς και κάποια ερωτήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts