Συνάντηση Ε.Ε.Α. – Παπαστεργίου: «Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων το αμέσως επόμενο διάστημα

Συνάντηση Ε.Ε.Α. – Παπαστεργίου: «Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων το αμέσως επόμενο διάστημα

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και μέλους της ΔΕ του Ε.Ε.Α. Γιώργου Καββαθά, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και μεταξύ των θεμάτων που έθεσε στον Υπουργό ο κ. Χατζηθεοδοσίου ήταν και το μείζον ζήτημα της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους της χώρας. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., παρά την ψήφιση νόμου εδώ και χρόνια που προβλέπει ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και επιβολή υψηλών προστίμων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει γίνει σημαντική προεργασία και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να καταγραφεί σημαντική μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων.

Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί, καθώς θα αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο παράνομης κυκλοφορίας οχημάτων που έχουν δηλωθεί ότι βρίσκονται σε ακινησία αλλά και των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο eea.gr

Πηγή: eea.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts