Τα μέτωπα είναι πολλά!

Τα μέτωπα είναι πολλά!

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Φλεβάρης είναι όπως ακριβώς τον είχαμε προβλέψει από την αρχή σε επίπεδο φορολογικών ή παράπλευρων καταστάσεων, σε ζητήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με εμάς. Είχαμε προβλέψει ότι θα είναι τουλάχιστον καυτός, κάτι που αποδεικνύεται ξεκάθαρα και περίτρανα στην πράξη. Τα ανοιχτά «μέτωπα» είναι πάρα πολλά σε όλα τα επίπεδα…

Ξεκινάμε από την κλειδωμένη δήλωση Φ.Π.Α., που κάνει πρεμιέρα με τις δηλώσεις Φ.Π.Α. μηνός Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, που θα πρέπει φυσικά να υποβληθούν έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε και πολλά επί του θέματος, τα έχουμε αναλύσει άπειρες φορές με κάθε τρόπο, αρκεί να ανατρέξετε σε παλαιότερα μας άρθρα. Βέβαια, το πρόβλημα του όλου ζητήματος το αποδεικνύει από μόνη της η ίδια η εγκύκλιος Α.1020/2024, που δέχεται «λογιστικές πατέντες», άρα ο νομοθέτης ήδη γνωρίζει ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο όλο ζήτημα. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι περίοδος για λογιστικές πατέντες, επίσημες ή ανεπίσημες. Όταν θες να «νοικοκυρέψεις» κάτι δεν το κάνεις με πατέντες. Αν χρειάζονται αυτές λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά και λόγω δαιδαλώδους νομοθεσίας απλά δεν το ξεκινάς και το αφήνεις για αργότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts