Ο Σεπτέμβριος και οι 081 πονηριές του...

Ο Σεπτέμβριος και οι 081 πονηριές του...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Πρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Σεπτέμβριος έχει φτάσει ήδη στα παραπάνω από τα μισά του δρόμου του και όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο με αυτόν μήνα, χωρίς να το καταλάβουμε, θα έχουν καλυφθεί και οι 30 ημέρες του σε απίστευτα γρήγορο διάστημα. Λίγο τα σχολεία, λίγο οι αγιασμοί, λίγο η οργάνωση της νέας σεζόν, πραγματικά καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος των ημερών και έτσι δεν καταλαβαίνεις πότε έφτασες στην 30η ημέρα του αφήνοντας πίσω την καλοκαιρινή «βερσιόν» του εαυτού σου. Γενικά, δεν νομίζουμε να είναι και για πολλούς ο πιο αγαπητός μήνας του χρόνου, αλλά από την άλλη αν σκεφτείς ότι ακόμα μπορείς με λίγο ζόρι να ακολουθήσεις κάποιες από τις καλοκαιρινές σου συνήθειες, δεν θα έλεγες ότι είναι και ότι χειρότερο σου έχει συμβεί. Πάντως, για να το συνδέσουμε και λίγο με τον πρόλογο του προηγούμενου άρθρου, φέτος ο Σεπτέμβριος έκρυβε ένα χάλκινο μετάλλιο για την επίσημη αγαπημένη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ που επανήλθε στο βάθρο μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Πίσω στα δικά μας, όμως, ο Σεπτέμβριος φορολογικά πάντα ήταν μήνας «πονηρός», αφού πολλές φορές μας αιφνιδίαζε με τα «τερτίπια» του, που μας έβρισκαν ελαφρώς απροετοίμαστους, αφού ασχολούμασταν είτε με το τελείωμα του καλοκαιριού και πως θα ξεκολλήσουμε από αυτό, είτε με τις εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ.. Φέτος δεν θα λέγαμε ότι κρύβει κάτι πονηρό, αλλά κρύβει κάτι σχετικά υπενθυμιστικό σε σχέση με την επιδότηση ενοικίου με την μορφή επιστροφής, που αναφέρεται στο άρθρο 70 του Ν. 5217/2015. Τα προβλήματα της διαδικασίας τα είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή στο άρθρο μας «ο αιφνιδιασμός πάντα γελάει τελευταίος», που είχαμε δημοσιεύσει στις 6 Ιουνίου και όσο υπήρχε σε «κυκλοφορία» το σχέδιο νόμου επί του θέματος. Φυσικά, το σχέδιο νόμου δεν άλλαξε λέξη και δημοσιεύθηκε ατόφιο στο άρθρο του νόμου που σας προαναφέραμε, δημιουργώντας μία νέα «μαγική λέξη» στην καθημερινότητα των φορολογουμένων, άρα κατ’ επέκταση και την δική μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts