Άραγε θα τρελάνουμε εμείς τα συστήματα ή τα συστήματα εμάς;

Άραγε θα τρελάνουμε εμείς τα συστήματα ή τα συστήματα εμάς;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Προσυμπλήρωση ή μάλλον καλύτερα οίκοθεν συμπληρωμένες δηλώσεις ήταν και πάνε… Η εβδομάδα που μας πέρασε κινήθηκε αρκετά γύρω από το ζήτημα της ολοκλήρωσης της αυτόματης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 2 Ιουλίου με την αυτόματη υποβολή τους.

Βέβαια, όχι ακριβώς όσες είχαν υπολογιστεί στην αρχή, δηλαδή 1,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, αλλά πολύ λιγότερες, αφού σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Α.Α.Δ.Ε. οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις, δηλαδή κάτι λιγότερο από μία στις τρεις υποβλήθηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Βέβαια, όπως μετά από κάθε αρχική δήλωση που έχει υποβληθεί, έτσι και με αυτές τις δηλώσεις υπάρχει το δικαίωμα της υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης όποτε το επιθυμεί ο φορολογούμενος ή ακόμα και καλύτερα ο φοροτεχνικός που ελέγχει, συμπληρώνει και υποβάλλει την συγκεκριμένη τροποποίηση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts