Με εφαρμογές στο κινητό το δίπλωμα οδήγησης και η μεταβίβαση Ι.Χ.

Με εφαρμογές στο κινητό το δίπλωμα οδήγησης και η μεταβίβαση Ι.Χ.

Στέλιος Κράλογλου

Όλα από το κινητό! Η ζωή των οδηγών θα γίνει -σύντομα- ευκολότερη μέσα από δύο ψηφιακές εφαρμογές που είναι έτοιμες θα λειτουργούν μέσω κινητών, tablet, υπολογιστών κ.λπ. και θα ανακοινωθούν μέσα στο προσεχές διάστημα.

H πρώτη εφαρμογή (app) είναι το “ψηφιακό πορτοφόλι” (που αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες) όπου οι οδηγοί θα έχουν καταχωρημένο το δίπλωμα οδήγησης, την αστυνομική ταυτότητα και τα άλλα έγγραφα που υποχρεούνται να έχουν μαζί του οι οδηγοί. Το ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού, πρακτικά, θα μοιάζει με την αντίστοιχη εφαρμογή που ήταν καταχωρημένα -ψηφιακά- το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID και η αστυνομική ταυτότητα για άμεση ταυτοποίηση.

Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η νέα πλατφόρμα για τις ψηφιακές μεταβιβάσεις οχημάτων που θα είναι επίσης προσβάσιμη από το κινητό υπολογιστές κλπ. Πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των αγοραστών και πωλητών οχημάτων που, σήμερα, είναι αναγκασμένοι να συλλέγουν ένα ένα απαραίτητα έγγραφα από κάθε υπηρεσία. Μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας τα έγγραφα αυτά θα αναζητούνται και θα συλλέγονται ηλεκτρονικά και έτσι η όλη διαδικασία της μεταβίβασης θα ολοκληρώνεται ταχύτερα και ευκολότερα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρέχει και εφαρμογή για ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μεταβίβασης, με μια εξίσου με μια απλουστευμένη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι δυο νέες ψηφιακές εφαρμογές είναι οι εξής:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

Πηγή: newmoney.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts