Το παγκόσμιο εισόδημα φορολογείται στην Ελλάδα; Διαβάστε στο άρθρο τις απαντήσεις...

Το παγκόσμιο εισόδημα φορολογείται στην Ελλάδα; Διαβάστε στο άρθρο τις απαντήσεις...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Νοέμβριος φτάνει και αυτός με τη σειρά του στο τέλος του, με τον Δεκέμβριο να περιμένει να κάνει την παρουσία του αισθητή, οπότε με τούτα και μ’ εκείνα κοντεύουμε να αφήσουμε πίσω μας το έτος 2021, με την ελπίδα το 2022 να έχει λιγότερα υγειονομικά άγχη.

Μαζί όμως με το τέλος του έτους, έχουμε και την πατροπαράδοτη διαδικασία των παραγραφών, με τους αρμόδιους ελεγκτές να τρέχουν να προλάβουν να κοινοποιήσουν στους φορολογούμενους τα αποτελέσματα, προσωρινά και οριστικά, ώστε να μην παραγραφεί η χρήση. Τη διαδικασία την είχαμε αναλύσει πριν λίγες εβδομάδες στο άρθρο μας «Ας μιλήσουμε για φορολογικούς ελέγχους».

Στο ίδιο άρθρο είχαμε αναλύσει, με τους ανάλογους προβληματισμούς μας, τα ηλεκτρονικά ραβασάκια που λαμβάνουν φορολογούμενοι που είχαν αναδρομικά εισοδήματα που εμφανίστηκαν στο έτος 2015. Εκτός όμως των συνταξιούχων και των μισθωτών, ηλεκτρονικά ραβασάκια έλαβαν και πολλοί που έχουν εισοδήματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν συμπεριέλαβαν στη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2015.

Η ηλεκτρονική ειδοποίηση σε αυτούς έλεγε τα εξής:...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts