Οι δηλώσεις ήρθανε, οι ΜΥΦ έφυγαν

Οι δηλώσεις ήρθανε, οι ΜΥΦ έφυγαν

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Όλοι μας στο σχολείο περιμέναμε αυτήν την ημέρα για να πούμε στη δασκάλα ή στον δάσκαλό μας ότι του λύθηκαν τα κορδόνια, ότι του λερώθηκε το παντελόνι και άλλα τέτοια αστεία που κάναμε λόγω της ημέρας. Δεν ξέρω πόσοι από εμάς εξακολουθούμε να τηρούμε το συγκεκριμένο έθιμο, αλλά θεωρούμε ότι σχεδόν όλοι μας θυμόμαστε ευχάριστα αυτές τις παιδικές μας στιγμές!

Καλό μήνα σε όλους μας λοιπόν… Δεν μπορούμε να διαλέξουμε ένα καλό και «τίμιο» ψέμα να σας πούμε προκειμένου να τηρήσουμε το έθιμο της Πρωταπριλιάς. Ο καθένας θεωρούμε μπορεί να βγάλει το δικό του, ανάλογα με της ανάγκες που έχει. Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να υπάρξει μια εγκύκλιος που να αναφέρει την αναστολή της υποβολής των δηλώσεων για φέτος!

Αντί όμως αυτής της εγκυκλίου που καταργεί αυτήν την υποχρέωση, προχθές το βράδυ είχαμε αντιθέτως την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2021, αφού το σύστημα, ή πλατφόρμα όπως συνηθίσουμε να τα λέμε όλα τώρα τελευταία, τέθηκε σε εφαρμογή. Η έναρξη της υποβολής δεν συνοδεύτηκε από δηλώσεις του παρελθόντος του τύπου «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά συνοδεύτηκε από ένα Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ που ξεκινά αναφέροντας ότι με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος για τους πολίτες. Στο σημερινό άρθρο μας, πριν μπούμε μελλοντικά στην ουσία των υποβολών, θεωρούμε χρήσιμο να σχολιάσουμε τις εν λόγω καινοτομίες....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts