Το νέο myAADE και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

Το νέο myAADE και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Άλλη μια πολύ δύσκολη περίοδος υποβολής φορολογικών δηλώσεων έφτασε στο τέλος της ή σχεδόν στο τέλος της, αφού έχουν απομείνει ακόμα κάποιες κατηγορίες που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως την «ουρά του γαϊδάρου», δεδομένου ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου υποβάλλονται οι χειρόγραφες δηλώσεις των θανόντων φορολογουμένων, καθώς και οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών εισοδημάτων προηγουμένων ετών που εισπράχθηκαν το 2020.

Φέτος μάλιστα, λόγω των αναδρομικών των συντάξεων που έλαβαν αρκετοί συνταξιούχοι για τα έτη 2015, 2016 και 2019, οι τροποποιητικές δηλώσεις έχουν αρκετά συχνή παρουσία. Βέβαια καλό θα ήταν, κατά το δυνατόν πάντα, οι τροποποιητικές δηλώσεις να γίνουν έστω έως την προτελευταία ημέρα του έτους, για να μην υπάρξουν οι εκπλήξεις με τα παλαιότερα αναδρομικά που είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας «ο κωδικός 781και τα αναδρομικά του 2017». Παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη λύση επί του θέματος κι έτσι υπάρχουν πάρα πολλοί συνταξιούχοι που κινδυνεύουν να φάνε πρόστιμο 100 ευρώ για αναδρομικά που δεν φτάνουν ούτε στο ? του προστίμου....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts