Μια διαφορετική ματιά στις (ουκ ολίγες) υποχρεώσεις του Δεκέμβρη

Μια διαφορετική ματιά στις (ουκ ολίγες) υποχρεώσεις του Δεκέμβρη

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Δεκέμβριος έφτασε, αλλά μαζί με αυτόν αρκετές υποχρεώσεις παίρνουν σειρά για να ολοκληρωθούν, αφού πατροπαράδοτα ο τελευταίος μήνας του έτους, εκτός από μήνας με πολλά δώρα και γιορτές, είναι και μήνας αρκετών πληρωμών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Αξίζει να θυμίσουμε εν τάχει τις σημαντικότερες υποχρεώσεις που έχουμε, κάνοντας και μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις, ξεκινώντας από τις απλές και κλείνοντας με τις προβληματικότερες.

- Τρέχουσες πληρωμές : Ας ξεκινήσουμε από τις γνωστές και μη εξαιρετέες τρέχουσες υποχρεώσεις που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου που για τους περισσότερους είναι η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και η 6η δόση του φόρου εισοδήματος. Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής, επιβάλλεται, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα εκπρόθεσμης καταβολής. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων. Προσοχή θέλει εάν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν συνολικά τα 500 ευρώ, γιατί τότε η Δ.Ο.Υ. έχει το δικαίωμα λήψης μέτρων....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts