Μάλλον δεν είμαστε για απόλυση…

Μάλλον δεν είμαστε για απόλυση…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Ιούνιος έχει φτάσει στα μέσα του και ο αγώνας δρόμου σε ταχύτητα σπριντ καλά κρατεί, αφού έχουμε πλησιάσει περίπου το 48% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα εχθές ήταν η πρώτη φορά για φέτος που το «κοντέρ» έγραψε νούμερο εξαψήφιο, αφού υποβλήθηκαν 102.891 φορολογικές δηλώσεις.

Όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μια κανονική ροή, η οποία βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η υποβολή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου και η παράταση θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη από όλους, γιατί διαφορετικά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεως των προστίμων εκπρόθεσμης υποβολής. Μάλιστα οι αρμόδιοι θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι τις επόμενες 13 ημέρες θα επικρατήσει φρενίτιδα από όλους για το Power pass και τις επιστροφές ρεύματος, οπότε αναμένεται η ροή να πιεστεί ξανά.

Και αφού λέμε για power pass, αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που σκέφτηκε τα χρονικά περιθώρια που θα δοθούν στον κόσμο; Από το προηγούμενό μας άρθρο «Η επιδότηση ρεύματος… λίγο «διαφορετικά»», είχαμε τονίσει ότι οι 17 ημέρες που δίνονταν, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ήταν πάρα πολύ λίγες. Η πράξη όμως για άλλη μια φορά μας διέψευσε δυσάρεστα, αφού έχουμε φτάσει Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 12.22 και το σύστημα παραμένει ακόμα κλειστό…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts