Καλή Χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα…

Καλή Χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Παναγιώτη Τσουκαλά - Τζίκα.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα… Αντί προλόγου, σήμερα επιλέξαμε να αρχίσουμε το άρθρο μας με μία ευχή η οποία ναι μεν ακούγεται κοινότυπη, αλλά τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει πόσο σημαντική είναι. Το νέο έτος λοιπόν δεν άλλαξε και πάρα πολλά, όσον αφορά το θέμα που μας απασχολεί εδώ και δύο χρόνια, αφού τα νούμερα παραμένουν πάρα πολύ υψηλά.

Η πρώτη εβδομάδα του 2022, δυστυχώς, μας επιφύλασσε το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων πίσω από το άλλο, ενώ η ανησυχία των περισσοτέρων αρχίζει να αυξάνεται για το τι μέλλει γενέσθαι. Η μετάλλαξη «όμικρον», σύμφωνα με αυτά που λένε οι ειδικοί, μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη όπως η «δέλτα» και τα συμπτώματα που παρουσιάζονται να είναι πιο ήπια, ωστόσο η μεταδοτικότητα της είναι πολύ γρήγορη.

Τα νούμερα των κρουσμάτων από την μετάλλαξη αυτή, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων στο https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/, κυμάνθηκαν πάνω από τα 30.000 κρούσματα ημερησίως με την κορύφωση να φθάνει στα 50.126 κρούσματα στις 04/01/2022. Η στατιστική είναι σίγουρα ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους, μιας και η συλλογή των στοιχείων βοηθάει τους επιστήμονες να εξάγουν αναλύσεις και συμπεράσματα, αλλά βοηθάει και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Αναμφίβολα, αυτή η ιδιομορφία της παραλλαγής θα φέρει αρκετά προβλήματα παντού, αφού ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νέα πραγματικότητα.

Η πρώτη απόφαση η οποία εκδόθηκε ήταν στις 30/12/2021 η Δ1α/ΓΠ.οικ.81558. Με την συγκεκριμένη απόφαση πέρα από τα γνωστά μέτρα ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts