Φορολογικές δηλώσεις 2022: Μάθαμε ότι...

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Μάθαμε ότι...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάιος μπαίνει αισίως στις τελευταίες του ημέρες, ενώ ο Ιούνης καραδοκεί να τον ακολουθήσει, ανοίγοντας την αυλαία της πιο αγαπημένης εποχής των περισσοτέρων από εμάς, του καλοκαιριού. Το θερμόμετρο βέβαια έχει χτυπήσει για τα καλά καλοκαίρι εδώ και μερικές ημέρες, χτυπώντας τα πρώτα 35άρια, κάνοντάς μας κυριολεκτικά «ζέσταμα» για τη συνέχεια των επόμενων μηνών!

Στο ζέσταμα βρίσκεται ακόμα και η άλλη μας αγαπημένη διαδικασία, αυτή της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ ανέφεραν ότι έχει υποβληθεί περίπου το 25% των δηλώσεων σε σχέση με πέρυσι. Την εβδομάδα που μας πέρασε, η ροή των υποβολών ήταν ελαφρά καλύτερη από τις προηγούμενες εβδομάδες, φτάνοντας περίπου κατά μέσο όρο τις 70.000 υποβολές, ενώ την Τρίτη 24 Μαΐου σημειώθηκε το μέχρι τώρα φετινό ρεκόρ με τις 76.150 δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκείνη την ημέρα. Τα στατιστικά μπορεί να τα παρακολουθεί κάποιος από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ .

Κατά την άποψή μας, η ροή των υποβολών είναι απόλυτα λογική μέχρι σήμερα, εάν υπολογίσουμε ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες παρέμεναν κλειστές οι δηλώσεις των νομικών προσώπων, αλλά κι εάν συνυπολογίσουμε τις παράλληλες εργασίες που είχαν να φέρουν εις πέρας τα λογιστικά γραφεία και οι φοροτεχνικοί, με χαρακτηριστικότερη όλων την υποχρέωση αποστολής των εσόδων χρήσεως 2021 στην πλατφόρμα των myDATA....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts