Φορολογικές δηλώσεις: Οι «παγίδες» και η προθεσμία – Γιατί δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις δικαιούχων του Fuel Pass 2

Φορολογικές δηλώσεις: Οι «παγίδες» και η προθεσμία – Γιατί δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις δικαιούχων του Fuel Pass 2

Μπορεί οι αιτήσεις για το fuel pass 2 να φλερτάρουν πλέον με τα 2 εκατ. και η διαδικασία να παραμένει «ανοιχτή» έως και τις 29 Αυγούστου, δεν είναι λίγοι εκείνοι όμως που πέφτουν στην «παγίδα» και «ξεχνούν» μία βασική προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν, ώστε να εξασφαλίσουν την επιδότηση για τα καύσιμα: Πριν από την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχει υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί διαφορετικά το σύστημα τον «πετάει» εκτός.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και όσοι σπεύσουν να κάνουν τη δήλωσή τους τώρα θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν ανατροπές σε σχέση με πέρυσι, όπως η ολική επαναφορά των τεκμηρίων και αλλαγές στα ανείσπρακτα ενοίκια.

Τι ισχύει με τις δόσεις και την έκπτωση φόρου

Σε κάθε περίπτωση η νέα προθεσμία που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Αυγούστου. Εντούτοις όσοι υποβάλλουν τη δήλωση τους τον τρέχοντα μήνα θα πρέπει να ξέρουν πως θα πληρώσουν την πρώτη δόση «διπλή», καθώς αυτή θα περιλαμβάνει τόσο εκείνη του Ιουλίου όσο και αυτή του Αυγούστου.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι ενεργή, λοιπόν, αλλά κάθε πολίτης πριν καταθέσει τη δήλωσή του θα πρέπει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του. Διαφορετικά δεν θα μπορεί να προχωρήσει την διαδικασία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο enikonomia.gr

Πηγή: enikonomia.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts