Διαδικτυακό σεμινάριο Ε.Ε.Α. για εργατική νομοθεσία και ψηφιακή κάρτα εργασίας (Βίντεο)

Διαδικτυακό σεμινάριο Ε.Ε.Α. για εργατική νομοθεσία και ψηφιακή κάρτα εργασίας (Βίντεο)

Με τεράστια συμμετοχή και πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2022 από την Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διαδικτυακό σεμινάριο για την εργατική νομοθεσία και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μετά από αίτημα λογιστών, φοροτεχνικών, αλλά και πολλών εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 1.230, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι εισηγητές του σεμιναρίου κ. Δεσπότης Αντώνης, Σύμβουλος Εργασιακών Σχέσεων και Γαλανοπούλου Χαραλαμπία τ. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σ.ΕΠ.Ε, ανέλυσαν πλήρως τα ζητήματα εργατικής νομοθεσίας που απασχολούν αυτήν την περίοδο τα λογιστικά γραφεία, παρουσίασαν με μεγάλη λεπτομέρεια τις διαδικασίες της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον χαιρετισμό του, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι πραγματοποίησε επαφές με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων κα Άννα Στρατινάκη, για την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις και μετέφερε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων ότι θα δοθεί παράταση, χωρίς ακόμα να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα (διαβάστε περισσότερα εδώ Παρέμβαση του Ε.Ε.Α. για παράταση της διαδικασίας απογραφής των επιχειρήσεων για την ψηφιακή κάρτα – EEA)

Ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής υπογράμμισε τις προσπάθειες του Ε.Ε.Α. να υποστηρίξει τους λογιστές και τα λογιστικά γραφεία σε μια περίοδο που οι ημερομηνίες που έχει θέσει η Πολιτεία είναι ασφυκτικές και οδηγούν σε ανθρώπινη εξάντληση τους λογιστές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. κ. Σπύρος Σταυρούλιας ενημέρωσε συνοπτικά για τις δράσεις της Επιτροπής. Τα τελευταία δυο χρόνια, μετά από τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Λογιστών, έχουν ενημερωθεί διαδικτυακά χιλιάδες λογιστές και φοροτεχνικοί για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηγεωργίου συμμετείχε στην παρουσίαση θέτοντας τα ζητήματα που και ο ίδιος διαπιστώνει σχετικά με την Εργατική Νομοθεσία και την ψηφιακή κάρτα και μετέφερε και τα ερωτήματα των συναδέλφων του. Ενημέρωσε μάλιστα ότι κατόπιν συνεννοήσεων η Επιτροπή Λογιστών θα επαναλάβει σύντομα ανάλογη τηλεδιάσκεψη καθώς τα ερωτήματα είναι πολλά.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Γιώργος Φλωράς.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο της τηλεδιάσκεψης:

 Πηγή: eea.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts