Πότε θα βρεθεί επιτέλους μια δίκαιη λύση για όλους;

Πότε θα βρεθεί επιτέλους μια δίκαιη λύση για όλους;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Οι ζέστες καλά κρατούν, αναμενόμενο άλλωστε, αφού είμαστε ήδη στα τρία τέταρτα του Ιουλίου, άρα το λογικό θα είναι το θερμόμετρο να πλησιάζει πολλές φορές τους 35 βαθμούς Κελσίου και άνω. Οι μετεωρολόγοι άλλωστε δεν ανησυχούν για αυτό.

Μαζί όμως με τις ζέστες της ατμόσφαιρας, καλά κρατά και η ζέστη στα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας, αφού ο αγώνας δρόμου με τις φορολογικές δηλώσεις, και όχι μόνο, συνεχίζεται… Η πίεση, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολλές φορές γίνεται αφόρητη, αφού μόνιμα βρισκόμαστε πίσω από μια προθεσμία, η οποία τις περισσότερες φορές είναι ανέφικτο να επιτευχθεί.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες υπηρεσίες, άσχετες τελείως με το Υπουργείο Οικονομικών, που «φέρνουν» την προθεσμία πολύ νωρίτερα από τη νόμιμη, απαιτώντας το εκκαθαριστικό της φετινής δήλωσης, προκειμένου να δουν το φορολογητέο εισόδημα της περασμένης χρονιάς (βλέπε παλαιότερο άρθρο μας «Ήρθε η ώρα να σταματήσει το αστείο με το μπαλάκι των προθεσμιών…»).

Για το θέμα πάει ο νους σας κάπου συγκεκριμένα για την πρωταθλήτρια αυτών;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts