Μια μικρή αναφορά στο επίδομα θέρμανσης και οι αδικίες της Κρήτης

Μια μικρή αναφορά στο επίδομα θέρμανσης και οι αδικίες της Κρήτης

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σχεδόν αποτελεί παρελθόν, αλλά όπως φαίνεται θα μας αφήσει «προίκα» την πρώτη επώνυμη κακοκαιρία της νέας σεζόν. Δεδομένου ότι ξεκινάμε από το γράμμα Α, με το όνομα Αθηνά, ελπίδα όλων μας είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο Ω…

Σε κάθε περίπτωση, μιας και ο χειμώνας είναι προ των πυλών, πριν λίγο, σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Οικονομικών, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την επιδότηση ρεύματος και την επιδότηση θέρμανσης.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στα γραφεία μας ενδεχομένως θα μας απασχολήσει περισσότερο το δεύτερο, αφού θα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις που όλοι μας ξέρουμε εδώ και χρόνια, ας κάνουμε μια μικρή αναφορά σε αυτά που ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης θα διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, αφού αυξήθηκε στους υπολογισμούς από τα 84 εκατ. ευρώ στα 168 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης υπολογίζεται ότι τα νοικοκυριά που θα το δικαιούνται θα είναι πάνω από 1 εκατ., αντί των περίπου 700.000 που το αιτήθηκαν πέρυσι.

Η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων θα προκύψει από τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Αναλυτικά θα έχουμε τα εξής νέα δεδομένα:...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts