Φορολογικά κίνητρα επαναπατρισμού κατοίκων εξωτερικού. Αναλυτικός οδηγός.

Φορολογικά κίνητρα επαναπατρισμού κατοίκων εξωτερικού. Αναλυτικός οδηγός.

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Στο σημερινό μας άρθρο λέμε να κινηθούμε λίγο διαφορετικά από τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα λοιπόν από τον κορωνοϊό, έστω κι εάν είναι μέσω της αρθρογραφίας.

Θα αφιερωθούμε στους κατοίκους εξωτερικού και μάλιστα για κάτι διαφορετικό από αυτό που μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Δεν θα πούμε πως θα φύγει κάποιος από την Ελλάδα, αλλά για τα φορολογικά κίνητρα που του δίνονται για να επιστρέψει.

Για την ακρίβεια υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες φορολογουμένων, στους οποίους δίνονται κίνητρα να μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική  τους κατοικία. Οι τρεις κατηγορίες αφορούν τους συνταξιούχους και τους επενδυτές, για τους οποίους ήδη έχει μπει σε εφαρμογή το μέτρο, αφού υπάρχουν και οι σχετικές διατάξεις, αλλά και τους μισθωτούς- επαγγελματίες, για τους οποίους προωθείται η σχετική διάταξη....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr 

Author’s Posts