Αναδρομικά συνταξιούχων. Λάθος στο λάθος…

Αναδρομικά συνταξιούχων. Λάθος στο λάθος…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α, σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Φοροτεχνικών Ε.Ε.Α.

Αφορμή για τη σημερινή ανταλλαγή απόψεων στο φιλόξενο site του e-forologia αποτελεί η τροπολογία που ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (άρθρο 104 του ψηφισθέντος νόμου) και αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων που εισπράχθηκαν το έτος 2013.

Στην αιτιολογική έκθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτός των άλλων αναφέρεται και το εξής: “Μέχρι την 31.12.2019 είχαν εκδοθεί από τη φορολογική Διοίκηση, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεση της, πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου για αποδοχές (όπως συντάξεις) που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 από χιλιάδες φορολογούμενους. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι οι παραπάνω οφειλές, καθίστανται ληξιπρόθεσμες, την 29.5.2020 αντί της 28ης Φεβρουαρίου, πρόβλεψη που είναι αναγκαία, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις, σε περιπτώσεις που εκ παραδρομής επιβλήθηκαν φορολογικές υποχρεώσεις“.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts