logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Συνεργασία του ΕΕΑ με την Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας

on .

main     verolino Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στη δέσμευση του για την εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο με ευρωπαϊκή ταυτότητα προκειμένου να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τα μέλη του, έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων Επιμελητηρίων της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΕΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και αποτελούμενη από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας που εδρεύει στο Βερολίνο, στον Οίκο της Γερμανικής Οικονομίας.

 eea verolino enosi epimelitirion

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα και η απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.
Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας στις 9/10/2018, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας Dr Volker Treier. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά Επιμελητήρια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους, δείγμα της σημασίας που δίνουν στη μεταφορά των απόψεων των μελών τους στην ΕΕ και της πρόσβασης που έχουν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Ο κ. Treier ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ στο Βερολίνο και δήλωσε πρόθυμος για ανταλλαγή απόψεων καθώς, όπως ανέφερε, θεωρεί σημαντική την συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων. Όπως είπε, εκτιμά το έργο του ΕΕΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο της επιτυχίας.
 
eea verolino2
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην  ανάγκη συμπόρευσης των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσία που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αλλά και στην στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψη τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας ο κ. Treier αλλά και στελέχη της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας ανέλυσαν στην ελληνική αντιπροσωπεία τον τρόπο λειτουργίας των γερμανικών επιμελητηρίων και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες. Η βασική πηγή εσόδων τους είναι η υποχρεωτική συνδρομή καθώς και η επιβολή τελών για παροχή υπηρεσιών, μεταξύ των υποχρεώσεων τους είναι η διερεύνηση του οικονομικού κλίματος, η αποτύπωση των απόψεων που υπάρχουν για διάφορα θέματα της οικονομίας τους, ενώ ουσιαστικός άξονας της δράσης τους είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση εργατικού δυναμικού που έχουν ανάγκη οι γερμανικές επιχειρήσεις.
 
IMG 1022
 
Στην συνάντηση έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Θ. Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, καθώς ο κ. Treier έκανε δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.
 
Η αποστολή
 
Στην αντιπροσωπεία του ΕΕΑ συμμετείχαν από τη Διοικητική Επιτροπή ο πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Ν. Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Π. Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γ. Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γ. Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς Κ. Γ. Καββαθάς, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.: κ.κ. Κ. Αγαπητός, Δ. Βαρδακώστας (Πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας "Ερμής ΕΕΑ"), Π. Γιαννόπουλος, Γ. Δήμος, Δ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Κουράσης, Γ. Καραβίας (Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Επαγγελματιών "Προμηθέας"), Β. Καρναχωρίτης. Χρ. Κοντούρης, Ανδ. Κούρτης, Π. Κουτσογιάννης, Ν. Λεβετσοβίτης, Γ. Λώλος, Θ. Μπαρόγιωργας, Ν. Παναγιωτάκης, Δ. Ραμαντζάς, Στ. Σαξιώνης, Χρ. Σκληράκης, Σπ. Σταυρούλιας.
 
Πηγή: www.eea.gr