logo youtube

Εκτύπωση

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στις τραπεζικές καταθέσεις

on .

hlias3

 Εφιάλτης έχει γίνει για χιλιάδες φορολογούμενους ο νέος τρόπος φορολογικών ελέγχων μέσω τραπεζικών καταθέσεων. Οι φορολογικές αρχές έχουν στην φαρέτρα τους όπλα, όπως η άμεση άρση του τραπεζικού απορρήτου, η επέκταση της χρονικής έκτασης του ελέγχου στο παρελθόν και οι διατάξεις περί προσαύξησης περιουσίας.

Η συνέχεια του άρθρου στο www.newsbeast.gr

 

 

Εκτύπωση

Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) - Διαγραφή φόρων ή φρένο στα λάθη;

on .

pantelis panagiwtis-big

Οι φορολογικοί έλεγχοι αποτέλεσαν και αποτελούν τη μόνιμη προστριβή ανάμεσα στους φορολογούμενους και τη φορολογική αρχή.

 

Με τον Ν. 2238/94, άρθρο 70 ο υπόχρεος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το φύλλο ελέγχου, μπορούσε να αμφισβητήσει την ορθότητά του και να προτείνει τη διοικητική επίλυση της διαφοράς (συμβιβασμός), μεταξύ αυτού και του προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας (ΔΟΥ), που το εξέδωσε.

 

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, αφού θα λάμβανε υπ’όψιν του όλα τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης που προσκομίζονταν και εφόσον έκρινε το αίτημα βάσιμο, μπορούσε να ακυρώσει το φύλλο ελέγχου ολικά ή μερικά. 

 

Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.capital.gr

Εκτύπωση

Αδήλωτες καταθέσεις: Ανοίγουμε και σας περιμένουμε

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 

Όπως διέρρευσε στον Τύπο μια ανάσα από την επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται το Υπ. Οικονομικών με τους θεσμούς για τη ρύθμιση των αδήλωτων κεφαλαίων. Είναι μια παλιά ιστορία, όπου το Υπ. Οικονομικών ζητούσε να βεβαιωθεί σαν φόρος ο συντελεστής που προβλεπόταν στη συγκεκριμένη χρονιά, που δεν είχαν δηλωθεί και άρα φορολογηθεί αυτά τα κεφάλαια. Επιπλέον, το Υπ. Οικονομικών διέρρεε, ότι ανάλογα με την κατάληξη που θα είχαν τα αδήλωτα κεφάλαια , θα υπήρχε και αντίστοιχη μείωση των προβλεπόμενων φορολογικών συντελεστών. 

Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.capital.gr

Εκτύπωση

Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και ενδικοφανής προσφυγή

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου 

 Κοντεύουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και σιγά σιγά μία σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν να κάνουν με πιεστικές προθεσμίες πληρωμών, αλλά και υποβολών καταστάσεων, απασχολούν όλους τους συναδέλφους.

 Υποβολή ΜΥΦ έως τις 30/9 ( εάν δεν πάρει παράταση), πληρωμή δόσεων ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, πληρωμές ρυθμίσεων, υποβολές αιτήσεων πάγιων ρυθμίσεων, τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 μας απασχολούν καθημερινά, ενώ παράλληλα κλείνοντας η χρονιά οι πελάτες ζητούν να μάθουν συνεχώς τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε φόρους και εισφορές την επόμενη χρονιά.

  Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Φρένο στα λάθη και τις αυθαιρεσίες της Εφορίας

on .

Του Κωστή Χ. Πλάντζου

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών αναγκάζει την Εφορία να επιστρέψει χρήματα δικαιώνοντας  τους φορολογούμενους – Μειώθηκαν κατά 60% οι υποθέσεις που καταλήγουν στα δικαστήρια – Εφοριακοί δικαιώνουν πολίτες κόντρα στις αποφάσεις συναδέλφων τους

Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στην Εφορία; Ίσως όχι πια. Μια υπη­ρεσία του Δημοσίου διορθώνει λάθη και διαγράφει πρόστιμα υπέρ των φορολογουμένων. Κυρίως όμως, φέρνει νέα ισορροπίες και μεγαλύ­τερη ασφάλεια δικαίου -που καταρ­ρακώθηκε πλήρως στα χρόνια του μνημονίου- στις σχέσεις των φορο­λογούμενων με την Εφορία. Ο λόγος για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών.

Η νεοσύστατη υπηρεσία, που μετράει μισό χρόνο ζωής αφότου στελεχώθηκε και άρχισε να λειτουργεί, έχει ήδη προλάβει να δώσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής.