logo youtube

Εκτύπωση

Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου

on .

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται μέχρι και τις 06.05.2019 οι προθεσμίες :

α) υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 26.04.2019,
β) υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 30.04.2019.

Επιπλέον παρατείνονται μέχρι και τις 31.05.2019 οι προθεσμίες καταβολής του φόρου που τυχόν προκύπτει από τις ανωτέρω δηλώσεις ΦΠΑ. Η ιδία ημερομηνία είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.

Εκτύπωση

Προϋποθέσεις επιβολής τέλους επιτηδεύματος

on .

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε συμμόρφωση με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση ΣτΕ 89/2019, πιλοτική δίκη), εξέδωσε Εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, στην περίπτωση που φυσικό πρόσωπο που ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα είχε κατά το παρελθόν προβεί στην έναρξη και άλλου επαγγέλματος, διαφορετικού από αυτό που ασκεί σήμερα και στη συνέχεια το διέκοψε χωρίς να συμπληρώσει, συνολικά, πέντε έτη άσκησής του.

Σύμφωνα με την εν λόγω Εγκύκλιο, για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα απαιτείται η άσκηση της ίδιας ή συναφούς επαγγελματικής δραστηριότητας (δηλαδή δραστηριότητας στεγαζόμενης υπό τον ίδιο τετραψήφιο ΚΑΔ) επί πενταετία από την οικεία έναρξη εργασιών. Έτσι, σε περίπτωση διακοπής και εκ νέου έναρξης εργασιών στο ίδιο ή συναφές αντικείμενο δραστηριότητας, δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος διακοπής, για τη συμπλήρωση της πενταετίας.

Εκτύπωση

Δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου από φορείς Γενικής Κυβέρνησης

on .

           

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, τροποποιείται η Α.1099/2019 προηγούμενη απόφαση, προκειμένου οι φορείς γενικής κυβέρνησης, που είναι υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, καθώς και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 και απέδιδαν τα ποσά αυτά συγκεντρωτικά σύμφωνα με την ΠΟΛ.1049/2014, να μπορούν πλέον να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση, επίσης συγκεντρωτικά, σύμφωνα με την Α.1099/2019 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση των κωδικών 95 και 96 (για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχα).

Εκτύπωση

Συνάντηση Γ. Πιτσιλή με Υπ. Οικονομικών Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας

on .

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 08 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους βασικούς άξονες για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορολογικών διοικήσεων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς τους, συζήτησαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο Υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Lutz Lienenkämper, κατά τη συνάντησή τους, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, την Παρασκευή, 5 Απριλίου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα, όπως:

Η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και η παροχή κίνητρων για την αύξηση της απόδοσης των στελεχών Η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες

Εκτύπωση

Κατάσχεση μοσχεύματος

on .

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 05 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το Β΄ Τελωνείο Αερολιμένα Μακεδονίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων και ιστών ανθρωπίνων οργάνων.


Οι υπάλληλοι του Τελωνείου, στις 03.04.2019, κατά τη διενέργεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο, μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους. Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληροκερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του.

Εκτύπωση

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

on .

              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 04 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπό της ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την Α.Α.Δ.Ε., ως υπεύθυνη επεξεργασίας.


Σημειώνεται ότι η επικοινωνία με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. είναι δυνατή και μέσα από τη «Φόρμα υποβολής αιτήματος», που βρίσκεται στον ιστότοπο της Α.Α.Δ.Ε., στην ενότητα «Επικοινωνία», επιλέγοντας την κατηγορία: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων – GDPR».

Εκτύπωση

Επιστροφή Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων

on .

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 05 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργείται η υποχρέωση υποβολής ιδιαίτερης αίτησης για την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, που προκύπτει βάσει δήλωσης, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από την έκδοση της απόφασης και εφεξής.


Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, στις περιπτώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο φόρου, η δήλωση φόρου εισοδήματος συνιστά αυτόματα και αίτηση επιστροφής, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται κατ’ αυτό τον τρόπο η επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους

 

Εκτύπωση

Εντοπισμός φορτίου κοκαϊνης

on .

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 02 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ρόδου στο λιμανάκι Ακαντιά Ρόδου, κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής, εντοπίστηκε αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες. Σε σήμα τελωνειακού υπαλλήλου προς τον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο.


Ακολούθησε καταδίωξη από υπαλλήλους του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου Ρόδου. Μετά από έρευνα στην πόλη της Ρόδου και στα περίχωρα, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης σε καφετέρια της Ρόδου. Στη συνέχεια έγινε μεταφορά του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων, από υπαλλήλους του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου, στο Τελωνείου Ρόδου για περαιτέρω έρευνα, και εντοπίστηκαν είκοσι κιλά και πεντακόσια ένα γραμμάρια (20,501 kg) κοκαΐνης και εκατόν εξήντα έξι χιλιάδες τριακόσια δεκαεπτά (166.317) χάπια ecstasy. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν στο Λιμεναρχείο Ρόδου για τη σύνταξη δικογραφίας. Η προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρόδου.


Τα Τελωνεία της Δωδεκανήσου έχουν εντείνει την προσπάθειά τους κατά της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

 

Εκτύπωση

Ομιλία Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., Γ. Πιτσιλή, σε Forum ΟΟΣΑ

on .

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 02 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πιτσιλής: «Αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού, εκσυγχρονισμός δομών, δημογραφικό και ψηφιοποίηση οι προκλήσεις για τις φορολογικές αρχές».

Τα κρίσιμα θέματα, που επηρεάζουν τη λειτουργία των φορολογικών διοικήσεων παγκοσμίως, όπως η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, το δημογραφικό, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η συμμόρφωση, συζητήθηκαν στο 12ο Forum των φορολογικών διοικήσεων των χωρών – μελών του Ο.Ο.Σ.Α (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής και στο οποίο συμμετείχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.


Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της Α.Α.Δ.Ε., όπως αυτή διατυπώθηκε σε συνέχεια της στρατηγικής ατζέντας που διαμορφώθηκε στην πρώτη σύνοδο των Επικεφαλής των Φορολογικών Διοικήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περασμένο Ιούνιο, στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση

Παράταση υποβολής των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων (συγκεντρωτικές προμηθευτών-πελατών)

on .

              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων (συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών) έτους 2018, μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019.