logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Οι νόμοι και οι εγκύκλιοι πρέπει να βγαίνουν στην ώρα τους και όχι κατόπιν εορτής …

on .

DSC_6557.jpgΤου Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικός, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Α σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου αλλά οι εκπλήξεις συνεχώς και έρχονται από πολλές μεριές. Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες χωρίς να υπάρχει προηγούμενο στην Ελληνική νομοθεσία, όμως θεωρούμε ότι δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της ιστορίας θα έπρεπε να έχουμε μπει σε μία σχετική κανονικότητα.

Κανονικότητα όσον αφορά στον χρόνο έκδοσης αποφάσεων και τη ρύθμιση μίας σειράς θεμάτων που θα πρέπει να γίνονται από αυτές. Δυστυχώς όμως παρά την εμπειρία (;;;) που αποκτήθηκε αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι συνεχώς πέφτουμε σε κενό, αφού στην πράξη αποδεικνύεται ότι πολλά ρυθμίζονται κατόπιν εορτής ή δεν ρυθμίζονται καθόλου και μένουν σε εκκρεμότητα γεμίζοντας κενά και απορίες τους ενδιαφερόμενους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Ε.Ε.Α.: Οδηγός με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στα λογιστικά γραφεία

on .

odigos-gia-logistika-grafeia

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των μελών του για έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, κατάρτισε, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, Οδηγό με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τον κλάδο σας.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τον Οδηγό.

Εκτύπωση

Το κουβάρι μπορεί να ξετυλίγεται ελαφρά, όμως οι κόμποι ήταν και παραμένουν πάρα πολλοί …

on .

DSC_6557A.jpg

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ.

Ο Μάιος πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η άνθηση των εγκυκλίων και των οδηγιών καλά κρατεί. Μάλιστα αναμένεται ένα τρίτο κύμα από αυτές, στα πλαίσια της κοινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε προχθές από τους τρεις Υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση με την τρίτη φάση θα ασχοληθούμε σε μελλοντικά μας άρθρα και όταν τα λεγόμενα της συνέντευξης τύπου μεταφερθούν σε νόμους και εγκυκλίους. Στο σημερινό μας άρθρο θα αφιερωθούμε στα τρέχοντα θέματα που κινούνται γύρω από τα μέτρα των ειδικών καταστάσεων που ζούμε.

Ας αρχίσουμε με τις εγκυκλίους Α.1105/2020 , Α.1106/2020 , Α.1107/2020 και Α.1108/2020 με τις οποίες αποφασίστηκε η αναστολή πληρωμής των οφειλών που λήγουν το διάστημα 01/05/2020 – 31/05/2020, στα πλαίσια αυτών που ...

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Μετατίθεται η ημερομηνία τηλεδιάσκεψης του Ε.Ε.Α. με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού

on .

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 22/5/2020 η τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα μετατεθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, κρίθηκε σκόπιμο από την κυβέρνηση να υπάρξει η εξειδίκευση των μέτρων και να ακολουθήσει η διαδικτυακή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων.

Εκτύπωση

Στην τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, την Δευτέρα 25/5, στις 17:00 – Μετάδοση μέσω live streaming

on .

Οι τηλεδιασκέψεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με την συμμετοχή αρχηγών κομμάτων και υπουργών, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Την Τετάρτη 20/5, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί νέα διαδικτυακή συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποία Πρόεδροι Επιμελητηρίων, παράγοντες του τουρισμού και παραγωγικών φορέων, θα εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για την επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία.

Ανάλογες τηλεδιασκέψεις για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας είχαν διοργανωθεί από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου τοποθετήθηκαν κατά σειρά εμφάνισης ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη 13/5, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 14/5 και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή 15/5.

Πηγή: www.eea.gr