logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

 

Ο μήνας που περιμένουν όλοι οι Έλληνες είναι εδώ! Ο Αύγουστος είναι χαρακτηρισμένος ως μήνας διακοπών, ως μήνας ανασυγκρότησης, ως μήνας φόρτισης μπαταριών για την «σεζόν» που ακολουθεί με τον επόμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, ο φετινός Αύγουστος μας έρχεται με αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως και γενικότερα το έτος 2020, όπου όμοιό του στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ξανά.

 

Ο φετινός Αύγουστος για την ελληνική οικονομία δεν έφερε τα «δώρα» που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία έτη, που έρχονταν μέσω της ανοδικής πορείας που παρουσίαζε η βαριά μας βιομηχανία, ο τουρισμός…

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου www.e-forologia.gr

 

Εκτύπωση

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

 

Ο Ιούλιος έφτασε στο τέλος του και στην εκπνοή του μας έφερε άλλον έναν ψηφισμένο νόμο που περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν φορολογικά ζητήματα.

 

Το κυριότερο όλων όμως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2019.

 

Με το άρθρο 18 του ψηφισθέντος νόμου ( https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=218659), επιβάλλεται μείωση προκαταβολής φόρου για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 ως εξής : …

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Έρχεται ο Αύγουστος, αλλά η ρευστότητα των επιχειρήσεων κινδυνεύει σοβαρά…

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

Λίγες ημέρες έχουν μείνει μέχρι να έρθει ο πιο αγαπητός μήνας των περισσοτέρων πολιτών! Ανέκαθεν ο μήνας Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών, μήνας που, με εξαίρεση τους τουριστικούς τόπους,   έπεφταν οι ρυθμοί του χειμώνα, μήνας που φορτίζονταν μπαταρίες για την επόμενη σεζόν.

Οι ιδιότητές του αυτές δεν είχαν αλλάξει σχεδόν ποτέ. Η αγωνία πολλών λοιπόν είναι εάν θα ισχύσει και φέτος αυτός ο άγραφος ή και μερικές φορές καταγεγραμμένος  κανόνας….

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Κύριε Υπουργέ για αυτά σας έχουν ενημερώσει;

on .

DSC 6557AΤου Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιουλίου και ο φορολογικός πυρετός καλά κρατεί σε όλα τα επίπεδα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη.

Στο μέτωπο των φορολογικών δηλώσεων γίνονται αυτά που είχαμε προβλέψει σε παλαιότερο άρθρο μας στις 16 Απριλίου. Ως τίτλο στο άρθρο μας είχαμε δώσει την έκφραση «εκτός τόπου και χρόνου» για τον απλούστατο λόγο ότιεκείνη την περίοδο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο έτσι το γεγονός έναρξης των υποβολών των φορολογικών δηλώσεων.

Τα νούμερα άλλωστε το επιβεβαίωσαν,αφού τον πρώτο μήνα, μέσα στην πλατφορμομαχία...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr 

 

Εκτύπωση

Το 7ο Στρατηγικό Συνέδριο: “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020” την Τρίτη 14/7 στο Ε.Ε.Α.

on .

omilites-1

Παρουσία κορυφαίων υπουργών, εκπροσώπων κομμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρηματικού κόσμου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης με τη συνεργασία της Boussias Communications διοργανώνουν την Τρίτη 14/7 το 7ο Στρατηγικό Συνέδριο: “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020”, στην αίθουσα συνεδριάσεων ΕΕΑ, στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 44, στις 10 το πρωί.

Μεταξύ των ομιλητών που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκδήλωση, είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρης Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα αναφερθεί στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού ...

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.eea.gr