logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Επίδομα θέρμανσης, γιατί ο χειμώνας τώρα έρχεται!!! Βήμα βήμα ο οδηγός συμπλήρωσης της αίτησης.

     του κου Παναγιώτη Τσουκαλά - Τζίκα

 

Επίδομα θέρμανσης, γιατί ο χειμώνας τώρα έρχεται!!! Βήμα βήμα ο οδηγός συμπλήρωσης της αίτησης.

 

Η εφαρμογή άνοιξε στις 15 Οκτωβρίου και θα κλείσει στις 30 Απριλίου. Έως σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 825.000 αιτήσεις από τις οποίες οι 756.000 έχουν γίνει δεκτές. Αναμφισβήτητα αυτό αποδεικνύει ότι τα κριτήρια βοηθούν στην απόκτηση του επιδόματος θέρμανσης , αφού δεν αποτελεί εισόδημα και είναι αφορολόγητο !!! Προκειμένου να γίνει κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θα πρέπει να πληροί μια σειρά από κριτήρια :

Εκτύπωση

Πρακτικός οδηγός για την σωστή σειρά των ρυθμίσεων.

Του Βασίλη Χατζόπουλου - Φοροτεχνικού

 

Πρακτικός οδηγός για την σωστή σειρά των ρυθμίσεων.

Φτάσαμε στην μέση της περιόδου για την νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία όπως ανακοίνωσε εξ αρχής η Γ.Γ.Δ.Ε. λήγει στις 31/3/15. Πολλοί όμως φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν δυσκολία ως προς την σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί.

Με το άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πως μπορούμε να υπαχθούμε στην ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ ή των 72 δόσεων για το υπερβάλλον.

Εκτύπωση

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΥΦΟΛΟΓΙΑ...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού 

 

Λίγοι θα διαφωνήσουν ότι το πρόβλημα που σήμερα απασχολεί τους λογιστές και φοροτεχνικούς είναι η υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων (Μ.Υ.Φ.) για το 2014.

Με την παράγραφο 3 του άρθρου 14 του Ν. 4174/23-7-2013 αναφέρεται ότι: «Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών, για τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Οι καταστάσεις του προηγούμενου εδαφίου αφορούν φορολογικά στοιχεία που σχετίζονται αποκλειστικά με την επαγγελματική εξυπηρέτηση, καθώς και τη εκπλήρωση του σκοπού των προσώπων του προηγούμενου εδαφίου. Για τις λιανικές συναλλαγές υποβάλλονται συγκεντρωτικά δεδομένα».

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  

«Οι προτάσεις των κομμάτων για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής για τις ΜΜΕ, σε ειδική εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, ώρα 17:30,

ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ»

 

Η προεκλογική περίοδος οδεύει προς το τέλος της και οι πολίτες καλούνται στις 25 του μήνα να εκλέξουν την κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Καθημερινά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ακούμε προτάσεις, μοντέλα που θα υιοθετηθούν από τους νικητές των εκλογών, επιδιώξεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Εκτύπωση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΔΣ

 

του Νίκου Παπαδάκη                   

         

 

 

                                                                         και της Εύη Μπούμπαλου

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΔΣ

 

Όπως είναι γνωστό , μία από τις καινοτομίες που επήλθαν με την ψήφιση και θέση σε ισχύ του Ν 4172/2013 αφορά την αντιμετώπιση των αμοιβών των μελών Δ.Σ.

Σύμφωνα με αυτόν, στο άρθρο 12 παράγραφος 2 εδάφ δ, περιγράφεται η παρεχόμενη υπηρεσία από τα διευθυντικά στελέχη ως μισθωτή εργασία και επομένως υπάγεται στην φορολόγηση με βάση την κλίμακα των μισθωτών υπηρεσιών