logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Οι δέκα εντολές της Εφορίας για τους ελέγχους

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Καλοκαιρινό κυνήγι στη φοροδιαφυγή ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ποια είναι η στόχευση και πώς οι άμεσοι έλεγχοι θα δώσουν επιπλέον όπλα στους εφοριακούς. Γράφει ο Παναγιώτης Παντελής.

 

Εντείνει η ΓΓΔΕ τους ελέγχους στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων. Η Γενική Γραμματεία έδωσε εντολή και σχετικές οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, πλην των ΔΟΥ ΦΑΕ, Πλοίων και κατοίκων εξωτερικού, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μεριμνήσουν για την συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων της τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών στοιχείων για όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, με προτεραιότητα σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα. 

 

Διαβάστε το άρθρο στο www.euro2day.gr

Εκτύπωση

Καλοκαιρινό κυνήγι στη φοροδιαφυγή-Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Εντείνει η ΓΓΔΕ τους ελέγχους στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων. Η Γενική Γραμματεία έδωσε εντολή και σχετικές οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, πλην των ΔΟΥ ΦΑΕ, Πλοίων και κατοίκων εξωτερικού, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μεριμνήσουν για την συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων της τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών  στοιχείων για όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, με προτεραιότητα σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα.

Διαβάστε το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου της ΓΓΔΕ για τις φετινές δηλώσεις

on .

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015. Τη φετινή χρονιά καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός δηλώσεων από κάθε άλλη φορά και μάλιστα σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν συνολικά εμπρόθεσμα 6.071.205 δηλώσεις σε 105 ημέρες (57.821 δηλώσεις/ημέρα). Το 2015 είχαν υποβληθεί 6.001.433 σε 116 ημέρες (51.736 δηλώσεις/ημέρα, συνυπολογίζοντας και τις 6 ημέρες του Σεπτεμβρίου) και το 2014 5.811.933 δηλώσεις σε 117 ημέρες (49.674 δηλώσεις/ ημέρα).

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Το σύστημα παραμένει ανοιχτό για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων, η οποία όμως συνοδεύεται από προσαύξηση 0,73%/μήνα και πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ευχαριστεί όλους τους φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τους λογιστές - φοροτεχνικούς για τη συνεργασία και την ανταπόκριση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Εκτύπωση

Υπόγραψε το ψήφισμα για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

on .

Ως πολίτες φορολογούμενοι ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι τόσες, ώστε η τελευταία του δόση να μην είναι το Δεκέμβριο του 2016, αλλά να καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μήνα Φεβρουαρίου του 2017.

Διαβάστε περισσότερα και ψηφίστε εδώ.

Εκτύπωση

Πολυνομοσχέδιο – Θα ξεμπερδέψουμε με το παρελθόν;

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Την Τρίτη 21/6/16 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή .Αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Μαϊου 2016 και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 Ως φορολογικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου έθεσα μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο οι συνάδελφοι λογιστές φοροτέχνες, όσο και οι επιχειρήσεις.

 Οι προτάσεις αυτές θα έλυναν όχι μόνο προβλήματα καθημερινότητας και γραφειοκρατίας, αλλά και θα έφερναν έσοδα στα δημόσια ταμεία.

 Κάποιες προτάσεις έγιναν δεκτές , κάποιες εν μέρει και κάποιες καθόλου. Ας δούμε μερικές από αυτές:

 Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr