logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

ΕΝΦΙΑ : ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

on .

     
Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

Τις επόμενες ημέρες πάνω από 6.000.000 φορολογούμενοι θα βρουν αναρτημένο στον λογαριασμό τους στο TAXISτο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Η ανάρτηση θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 10/10 μιας και το Υ.Ο. έχει δώσει διορία στις ΔΟΥ να ολοκληρώσουν τις διορθώσεις σε όσους φορολογούμενους έχουν υποβάλει τροποποιήσεις στο Ε9.

Ήδη οι ΔΟΥ αποστέλλουν προσκλήσεις στους φορολογούμενους που ενώ υπέβαλλαν τροποποίηση του Ε9 δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα (συμβόλαια κτλ).

Σε όσους δεν τα προσκομίσουν δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν οι τροποποιήσεις του Ε9.

Ο φόρος πληρώνεται σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στις 30/10/2015 και την πέμπτη στις 29/2/2016.

Το Υ.Ο. με την Π.Ο.Λ. 1212/24.9.2015 έδωσε οδηγίες για τη χορήγηση εκπτώσεων, μειώσεων και αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

Εκτύπωση

Παράταση προθεσμίας πληρωμής 4ου διμήνου 2015 του Ο.Α.Ε.Ε. - Καταβολή συντάξεων Οκτωβρίου

on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :  30/9/15

Ο ΟΑΕΕ ανακοινώνει ότι λόγω της αυξημένης ροής εσόδων μηνός Σεπτεμβρίου παρέχεται η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής των εισφορών 4ου διμήνου 2015 έως και την Δευτέρα, 5/10/15.

Δικαιώματα και ευεργετήματα θα παραμείνουν ενεργά εφόσον οι εισφορές καταβληθούν μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία.

Παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις από τα  ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις του Οκτωβρίου και ζητάει δανεικά από το ΙΚΑ, ανακοινώνουμε ότι σήμερα 30-9-2015 καταβάλλεται  κανονικά στους συνταξιούχους  του ΟΑΕΕ η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου, χωρίς κανέναν απολύτως δανεισμό, από οπoυδήποτε.

Εκτύπωση

Ασφάλιση Επιχειρήσεων

on .

Η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης δεν εξαρτάται μόνο από τις εμπορικές αποφάσεις του επιχειρηματία, αλλά πολλές φορές επηρεάζεται ανεπανόρθωτα από ζημιές που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την κατάλληλη ασφαλιστική προστασία.

Η ασφάλιση της επιχείρησης αποτελεί μικρή επένδυση που συμβάλλει στην βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια βασικά σημεία που έχουν μεγάλη σημασία για μια σωστή και ολοκληρωμένη ασφάλιση της επιχείρησης σας.

Α. Το οικονομικότερο ασφάλιστρο του συμβολαίου σε συνδυασμό όμως με την πληρότητα των ασφαλιστικών καλύψεων ανάλογα με το είδος της επιχείρησης σας.

Β. Να περιλαμβάνει κάλυψη όλων των περιουσιακών στοιχείων (εξοπλισμό, εμπορεύματα, μηχανήματα κ.λ.π.) έναντι φωτιάς και λοιπών κατονομαζόμενων κινδύνων καθώς και επέκταση κάλυψης πάγιων εξόδων,  απώλειας κερδών και αστικών ευθυνών.

Γ. Να μην υπάρχει συνασφάλιση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να γίνεται συνεργασία ασφαλιζόμενου και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ώστε να γίνεται προσαρμογή των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων για να προσεγγίζουν τις πραγματικές αξίες αντικατάστασης καθώς και αλλαγές στα δεδομένα της επιχείρησης.

Το τμήμα ασφαλειών του φοροτεχνικού μας γραφείου παρακολουθεί διαρκώς τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου έχοντας ένα πλήθος ασφαλιστικών προγραμμάτων για κάθε επιχειρηματικό κίνδυνο, προσφέροντας απόλυτη σιγουριά και εξασφάλιση.

Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας.

Εκτύπωση

Που αλλάζει ο ΦΠΑ στα νησιά από 01/10/2015

on .

Του φοροτεχνικού Ηλία Χατζηγεωργίου

Με χθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκαν τα πρώτα νησιά του Αιγαίου που καταργείτε η έκπτωση του 30% στον ΦΠΑ, βάση αυτών που προβλέπονταν στην συμφωνία που υπογράφηκε το καλοκαίρι.

Τα νησιά αυτά είναι:

1.      Η Ρόδος

2.      Η Σαντορίνη

3.      Η Μύκονος

4.      Η Νάξος

5.      Η Πάρος

6.      Η Σκιάθος

Στα παραπάνω νησιά θα ισχύουν από 1/10/2015 οι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν και για την υπόλοιπη Ελλάδα (6% , 13%, 23%) και αυτό τον συντελεστή ΦΠΑ θα πρέπει να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα νησιά.

Επίσης όσοι πουλάνε εμπορεύματα ή παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα σε αυτά τα 6 νησιά θα πρέπει να τιμολογούν από 1/10/2015 με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.

Η επόμενη ομάδα νησιών που θα καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ θα ανακοινωθεί στις 01/06/2016 και η τελευταία στις 01/01/2017.

Εκτύπωση

Αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη - Μέρος 3ο

on .

4. Συντομότερες οι νέες ημερομηνίες συζήτησης των αιτήσεων. Η δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης του οφειλέτη προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης. Η ημέρα επικύρωσης του προδικαστικού συμβιβασμού ή της έκδοσης προσωρινής διαταγής προσδιορίζεται υποχρεωτικά εντός δύο (2) μηνών από την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης.


5. Ταχεία διαγραφή μικροοφειλών: Προβλέπεται διαδικασία ταχείας διευθέτησης των μικροοφειλών για οφειλέτες που τα χρέη τους δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 20.000 Ευρώ, το εισόδημά τους είναι μηδενικό, δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, και δεν έχουν καταθέσεις ή κινητά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1.000 Ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο οφειλέτης καταθέτει αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου για την πλήρη απαλλαγή του από τις οφειλές του. Εν συνεχεία, το Δικαστήριο του χορηγεί προσωρινή απαλλαγή από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών κατά τους οποίους ο οφειλέτης υποχρεούται να ενημερώνει το Δικαστήριο ανά τρίμηνο για κάθε μεταβολή της περιουσιακής ή εισοδηματικής του κατάστασης. Μετά την παρέλευση των 18 μηνών, και εφόσον δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση του οφειλέτη, ο τελευταίος απαλλάσσεται οριστικά από τα χρέη του.

6. Επίσης, σε ότι αφορά τις προσωρινές διαταγές που χορηγούνται από τα Ειρηνοδικεία μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νέες προσωρινές διαταγές που θα δίνονται για τη μη μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, θα έχουν διάρκεια ισχύος μόνο 6 μήνες από την κατάθεση της αίτησης.