logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Οι ειδικές καταστάσεις του κορωνοϊού καλά κρατούν…

on .

DSC 6557Του Παναγιώτη Παντελή Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη ΕΕΑ, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ.

Οι ειδικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις που καθημερινά ζούμε, συνεχίζονται και ως φαίνεται από τα λεγόμενα των ειδικών, αλλά και των διαφόρων αποφάσεων που εκδίδονται, η ιστορία θα συνεχιστεί για καιρό. Πολλοί πολίτες κρατούν «ημερολόγιο καραντίνας» το οποίο ήδη έχει γράψει διψήφιο νούμερο και μάλιστα με το πρώτο ψηφίο πολλές φορές να είναι το 2.

Σε αυτή την κατηγορία σίγουρα, αυτή της καραντίνας, δεν ανήκει ο κλάδος των φοροτεχνικών ο οποίος όπως έχουμε αναλύσει και στα προηγούμενα μας άρθρα, ανήκει στην κατηγορία της «πρώτης γραμμής». Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται ότι έχει απαραίτητα τον απόλυτο σεβασμό που του αρμόζει από τους αρμοδίους. Η έλλειψη του απαραίτητου σεβασμού αποδεικνύεται από γεγονότα και καταστάσεις που αναλύσαμε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Οι εγκύκλιοι πρέπει να εκδοθούν ΧΤΕΣ!!!

on .

DSC 6557Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικός, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Α, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Οι καταστάσεις που ζούμε εξακολουθούν να είναι πρωτόγνωρες σε όλα τα επίπεδα για όλους μας. Όπως λέγεται συνεχώς από όλους τους αρμοδίους, σε αυτές τις ημέρες πρέπει να προέχει η υγεία μας, αλλά στην πράξη πολλές φορές κάτι τέτοιο είναι λιγάκι δύσκολο να γίνει, αφού η πολιτεία δεν βάζει το χέρι της.

Για να πάμε και στα του δικού μας κλάδου, των λογιστών- φοροτεχνικών η κατάσταση είναι πολύ εύκολα αποδεκτό από όλους ότι δεν έχει προηγούμενο, για λόγους που αν απαριθμήσουμε φτιάχνουμε τόμο εγκυκλοπαίδειας και όχι απλά ένα άρθρο.

Η καθημερινότητα μας μπορεί να μετρηθεί αν στο τέλος της ημέρας απλά αθροίσει κάποιος τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα, τα e- mail, τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που έχει δεχτεί. Και όλα αυτά έχοντας πάντα στο μυαλό του ο καθένας την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία μοιραία του επηρεάζει τους τρόπους δράσης.

 

Διαβάστε ολόηληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Σχολιασμός των μέτρων και εύλογες απορίες που δυστυχώς δε λύθηκαν!

on .

DSC 6557Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικός, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Α, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών έχουν ως ακολούθως:

1. Αφορούν όλες, αυστηρά όμως, τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού. Θα υπάρχει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με βάση τον κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) για το ποιες επιχειρήσεις θα αφορά ανεξαρτήτως αν έκλεισαν με κρατική απόφαση ή όχι. Λέγεται ότι θα αφορά 320.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις και 800.000 εργαζόμενους. Άρα, θα παρθεί παράταση των πληρωμών για 4 μήνες (δηλ. μέχρι 31/07/2020) και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Η παράταση θα αφορά τον ΦΠΑ μηνός Φεβρουαρίου που είναι πληρωτέος τον Μάρτιο, άλλες οφειλές βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ, καθώς επίσης και τις δόσεις των ρυθμίσεων που ήδη έχουν βεβαιωθεί και η πληρωμή τους λήγει 31/03/2020.

2. Πιο αναλυτικά, θα πρέπει να καταχωρηθούν κανονικά τα τιμολόγια για τον μήνα Φλεβάρη, να αποσταλεί η δήλωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), να βεβαιωθεί και να τηρούμε τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουμε αναστολή μέχρι 31/07/2020. Σε κάθε περίπτωση, και το τονίζουμε αυτό, προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη αναστολή θεωρείται η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ολόηληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΑ, κ. Παναγιώτης Παντελής, αναδεικνύει μέσω συγκεκριμένων προτάσεων θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων και απασχολούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους

on .

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Παντελής, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, υποβάλλει θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων και απασχολούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους και προτείνει παράταση των τρεχόντων υποχρεώσεων.

Εκτύπωση

Κορωνοϊός: Μια διαφορετική προσέγγιση, οικονομική και όχι ιατρική

on .

DSC 6557Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικός, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Α, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Το σημερινό μας άρθρο θα είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Πλέον από προχθές, που η ασθένεια του κορωνοϊού ανέβηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σε επίπεδο πανδημίας, η καθημερινότητα μας παρουσιάζει σταδιακά πολλές αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους μας, αφού το ζήτημα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας.
Ήδη η πρώτη ΠΝΠ 22 άρθρων συνολικά (ΦΕΚ 55/11-03-2020) βγήκε στη δημοσιότητα, αναλύοντας τη διαδικασία της ειδικής γονικής άδειας, αλλά και μία σειρά άλλων θεμάτων, τα οποία θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες, αφού περιμένουμε και τις σχετικές και αναπόφευκτες διευκρινιστικές οδηγίες.

Διαβάστε ολόηληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr