logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ…

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου

 

Έχουμε φτάσει στη μέση του Ιουνίου και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ο «Μίνωας», σύμφωνα με τα λεγόμενα των μετεωρολόγων, αναμένεται να κάνει την επίσκεψή του και μαζί του θα φέρει ένα μικρό διάλειμμα στις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα… Υψηλές θερμοκρασίες που κρατούν καλά και στα γραφεία μας, αφού ο πυρετός της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας καίει από τα μέσα Μαΐου.

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί λιγότερες από τις μισές φορολογικές δηλώσεις, κάτι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων άνοιξε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, τα μέλη των νομικών προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις, αφού δεν ήταν περασμένες στο σύστημα οι βεβαιώσεις των κερδών που τους αναλογούν…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Εκτύπωση

Taxisnet: Τα προβλήματα οδηγούν σε παράταση των δηλώσεων

on .

IMG 0729-450pxΤου Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικού

Χωρίς τελειωμό είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω της εφαρμογής Taxisnet.

Η διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε1 βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις περίπου 6,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που περιμένει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για φέτος, έχουν υποβληθεί σχεδόν 2.600.000 δηλώσεις Ε1.

Μπορεί να απομένουν δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, πλην τα προβλήματα ακόμη είναι πολλά. Εκτός από τις δυσλειτουργίες που έχει του Taxisnet, οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «παγίδες» και εμπόδια.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο www.in.gr

Της Ανδρομάχης Παύλου.

Εκτύπωση

ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσουκαλά - Τζίκα

 

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου έκλεισε και τυπικά απομένουν λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με την προθεσμία υποβολής να είναι έως τις 2 Ιουλίου. Ωστόσο, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων φαίνεται ότι παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα, περίπου 1,7 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν υποβληθεί από τα 6,3 εκατομμύρια που είναι το σύνολο των φορολογούμενων.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε άνοιξε με αρκετά προβλήματα το έντυπο Α21 για να δοθεί το επίδομα τέκνων του νέου φορέα ΟΠΕΚΑ, ενώ το έντυπο Ν υποβολής φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έχει ανοίξει κι αυτό από προχθές, με τα σχετικά προβλήματα όμως να μην απουσιάζουν ούτε εκεί…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

 

Εκτύπωση

ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου

 

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται κανονικά, για όσους βέβαια μπορούν να τις υποβάλλουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τη δυνατότητα υποβολής όλα τα νομικά πρόσωπα, αφού ακόμη δεν έχουν φορτωθεί τα νέα έντυπα Ν και Ε3. Συνεπακόλουθο αυτού είναι να μην έχουν τη δυνατότητα υποβολής τα φυσικά πρόσωπα που είναι μέλη εταιρειών που τηρούν απλογραφικά βιβλία, λόγω του ότι δεν είναι βεβαιωμένα τα εισοδήματά τους. Θεωρητικά μπορούν να τις υποβάλλουν, συμπληρώνοντας όμως τον κωδικό 431/432 η δήλωση βγαίνει για έλεγχο, αφού δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων.

Επίσης, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει το σύστημα υποβολής του εντύπου Α21 για το επίδομα τέκνων, το οποίο δυστυχώς φέτος δεν εναρμονίστηκε με την υποβολή των δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση θα αφιερώσουμε μελλοντικό μας άρθρο στη διαδικασία υποβολής, η οποία όπως φαίνεται θα είναι σχετικά απλή και φυσικά θα συνεπάγεται της υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό, το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ… ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ;

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου

 

Το προηγούμενό μας άρθρο αφιερώθηκε στη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε3 και ειδικά στη συμπλήρωση της πρώτης σελίδας του εντύπου. Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα από την αρθρογραφία για το Ε3, δεδομένου ότι η υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ορμώμενοι από τα αρκετά τηλεφωνήματα και e-mails που λαμβάνουμε στο γραφείο καθημερινά, στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με τους κατοίκους εξωτερικού και ειδικότερα με αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβολής και είναι ήδη δηλωμένοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr