logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EARLY WARNING EUROPE)

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

 

Σε ομιλία της στην ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων», η Υφυπουργός Οικονομικών Κα Κατερίνα Παπανάτσιου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι μια διαδικασία που βασικός στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί εφ’ όσον είναι βιώσιμη και μετά τη λύση που θα βρεθεί. Δεν είναι μια γενική διαδικασία «κουρέματος» ή ρύθμισης χρεών και δεν είναι μια διαδικασία για να ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή αυτοί που μπορούν, αλλά επιλέγουν να μην πληρώσουν τα χρέη τους προς τις Τράπεζες ή το Δημόσιο…»

Ασφαλώς κανείς δεν θέλει να βοηθήσει ώστε να διαγραφούν τα χρέη σε στρατηγικούς κακοπληρωτές και σίγουρα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι μια μικρή μειοψηφία. Ο στόχος λοιπόν είναι πως θα παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν να παλεύουν για τη βιωσιμότητά τους στην οικονομική κρίση.

Νομίζω όμως ότι το κλειδί στην ομιλία της Υφυπουργού είναι η φράση «να συνεχίσει να λειτουργεί εφ’ όσον είναι βιώσιμη».

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οικονομική κρίση που βρέθηκε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Εκδήλωση ΕΕΑ για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων-28/3/2018

on .

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, σε εκδήλωση με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Ε.Α, στην διεύθυνση Πανεπιστημίου 44, με σκοπό την ενημέρωση και στήριξη των μελών μας, σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018.
 
Πληροφορίες: Γραμματεία Προέδρου τηλ: 2103380203 -206
 
Εκτύπωση

Συνάντηση Ε.Ε.Α. - Γ. Πιτσιλή

on .

2018-03-12 ΕΕΑ Υπ Οικονομικών IMG 5937 - Αντίγραφο

Μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις-μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυσή τους, έθεσε αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στα γραφεία της ΑΑΔΕ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του Ε.Ε.Α. ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος.
Εκτύπωση

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

 

Στο άρθρο της 23ης Φεβρουαρίου «Θεωρημένα βιβλία και στοιχεία και...τα φαντάσματα του παρελθόντος» αναλύσαμε την ΠΟΛ 1026/2018 η οποία προσπαθεί να καταπολεμήσει τα φαντάσματα της ακύρωσης βιβλίων και στοιχείων στις διακοπές των επιχειρήσεων. Τα φαινόμενα δεν έχουν εκλείψει απόλυτα, αφού μιλάμε για φαντάσματα που μας τυραννούν πολλά χρόνια, αλλά τουλάχιστον έγινε μία αρχή μέσω της Εγκυκλίου προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτά.

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για ένα άλλο φάντασμα που μας ταλαιπωρεί έναν αιώνα σχεδόν και δεν είναι άλλο από το θέμα του τέλους χαρτοσήμου…

Πόσες άραγε είναι οι περιπτώσεις όπου καταλήγουμε στην κλασική ερώτηση «Θα πρέπει να βάλουμε χαρτόσημο;» και μετά έρχεται η επόμενη ερώτηση «πόσο είναι, ποιος το πληρώνει, πως πληρώνεται και μέχρι πότε;». Στην ίδια ερώτηση βέβαια μπορεί να σταθούν και οι φορολογούμενοι, οι νομικοί αλλά και άπειρες φορές οι δικαστές, αφού τα δικαστήρια ουκ ολίγες φορές ασχολούνται με το συγκεκριμένο τέλος και το εάν αποδόθηκε σωστά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Συνάντηση Ε.Ε.Α. - Φ. Κουρμούση για τον Εξωδικαστικό

on .

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στα γραφεία της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. στου Ρέντη.

main kourmousis eea