logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

«Μετά θάνατον δικαίωση», Στα τεκμήρια των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις

on .

pantelis panagiwtis-big

 Μένει λιγότερος  από ένας μήνας για να μπει σε εφαρμογή ο νόμος 4387/2016 , ο “νόμος Κατρούγκαλου “ όπως είναι γνωστός.

Μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος ασφάλισης.

Τα ερωτήματα πολλά, η αβεβαιότητα των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών ακόμα μεγαλύτερη.

 Πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα ασφάλισης;

Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Μια διαφορετική προσέγγιση σε εκπρόθεσμες διακοπές και επανέλεγχο.

on .

pantelis panagiwtis-big

 Δύο είναι τα σημαντικότερα θέματα που κυριάρχησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την ΠΟΛ 1156/2016 με την οποία κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις για τα άρθρα 40 και 56 του νόμου 4410/2016.

Αξίζει να σταθούμε στην συγκεκριμένη ΠΟΛ και να αναφέρουμε ότι οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν στο εξής να εισέλθουν στην κατοικία του φορολογούμενου και να διενεργήσουν επιτόπιο φορολογικό έλεγχο. Βέβαια, αναφέρεται ότι για την «εισβολή», εκτός από την σχετική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα , για την πραγματοποίηση του ελέγχου είναι απαραίτητη και η παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Μπλοκάκια... Μύθοι και αλήθειες για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

on .

pantelis panagiwtis-big

 *Σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου

 Τετάρτη πρωί οδεύοντας  προς το γραφείο λαμβάνω ένα τηλεφώνημα.«Καλημέρα, ονομάζομαι Ελπίδα, εργάζομαι εδώ κι ένα χρόνο ως γιατρός εργασίας με έδρα στο σπίτι σε κάποιες επιχειρήσεις. Το μηνιαίο εισόδημά μου δεν ξεπερνά τα 600€ το μήνα και θέλω να μεταφέρω την έδρα μου στην Κύπρο. Μου είπαν ότι μπορείτε να με βοηθήσετε».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο θέλει να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο η απάντηση ήταν ότι με όσα καλείται να πληρώσει το 2017 δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τα 600€ το μήνα.

Στην ερώτηση τι θα κερδίζει μετακομίζοντας στην Κύπρο η απάντηση ήταν …

 Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Εργατικό Forum 2016

on .

epsilon net

Ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής θα λάβει μέρος ως εισηγητής στο Εργατικό Forum 2016 που διοργανώνει η EpsilonNet. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο DivaniCaravelHotelκαι θα περιλαμβάνει πλούσια και ποικίλη θεματολογία, όπως το νέο εργασιακό & ασφαλιστικό πλαίσιο , ο ελεγκτικός μηχανισμός και τα πρόστιμα του ΙΚΑ ,και πολλά επίκαιρα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

 

Εκτύπωση

Και οι έλεγχοι καραδοκούν…

on .

pantelis panagiwtis-big

 *σε συνεργασία με την φοροτεχνικό Κίκιρα Σταυρούλα

 Το Υπουργείο Εργασίας άλλαξε χέρια με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, όμως μια σειρά ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα. Ερωτήματα που είχαν τεθεί στον επερχόμενο Υπουργό Εργασίας κύριο Κατρούγκαλο με διάφορους τρόπους και είχαν να κάνουν κυρίως με το ασφαλιστικό κομμάτι και τον τρόπο υπολογισμού και πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 , όπου μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος 4387/2016.

 Ο Νοέμβριος έχει φτάσει σχεδόν στα μέσα του και έτσι είναι επιτακτική ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην νέα Υπουργό, αφού τις ευχηθούμε καλή επιτυχία στην θητεία της, ότι πρέπει να εκδοθούν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι που θα απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων και προβληματισμών που έχουν οι επαγγελματίες και όχι μόνο. 

 Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr