logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Επιτροπή Λογιστών Ε.Ε.Α.: Νέο σεμινάριο «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων» – 18/3/2020

on .

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενημερωτικών – επιμορφωτικών της δράσεων η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προγραμματίζει ένα ακόμη σεμινάριο για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και ώρα 17:00-21:00 με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων».
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Καλαμαράς Νικόλαος.

Το σεμινάριο είναι χωρίς κόστος και θα πραγματοποιηθεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα του 1ου Ορόφου επί της οδού Πανεπιστημίου 44 Αθήνα.

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2105788461, 2105120402 και 2105154733.

Εκτύπωση

Αποδείξεις και έμμεσες τεχνικές ελέγχου: Πως συνδυάζονται;

on .

DSC 6557AΤου Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου - Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Από τις αρχές του 2020 όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι άλλαξε το όριο των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλεχθούν με πληρωμή μέσω τραπεζικών συστημάτων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να μην πληρωθεί ο επιπλέον φόρος του 22%.
Το όριο λοιπόν αυξήθηκε στο 30% του πραγματικού εισοδήματος του φορολογούμενου, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των εμπλεκόμενων στο μέτρο, αφού στους μισθωτούς προστέθηκαν κι όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια, αλλά και οι ατομικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

 

Εκτύπωση

Το τέλος επιτηδεύματος λίγο πριν το… τέλος του

on .

DSC 6449Του Ηλία Χατζηγεωργίου. Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Φοροτεχνικών Ε.Ε.Α.

Η περίοδος έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σιγά σιγά πλησιάζει, δεδομένου ότι η στόχευση του υπουργείου οικονομικών είναι το σύστημα να ανοίξει στα μέσα του Μαρτίου. Οι μεταβολές στην διαδικασία υποβολής για το φορολογικό έτος 2019, δεν αναμένεται να είναι πολλές , αφού τα έντυπα πάνω κάτω θα είναι σχεδόν τα ίδια. Οι όποιες μεταβολές αναμένεται να φανούν στο επόμενο έτος, αφού τα περισσότερα άρθρα των τροποποιήσεων του κώδικα φορολογίας εισοδήματος μπαίνουν σε εφαρμογή από την χρήση του 2020 και μετά.

Βέβαια τα γνωστά που θα αντιμετωπίσουν και φέτος οι φορολογούμενοι, δεν είναι απαραίτητα και πολύ ευχάριστα , αφού για άλλη μία χρονιά καλούνται να λάβουν και να πληρώσουν στο εκκαθαριστικό τους διπλή εκκαθάριση, αυτή του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ αν πρόκειται για επαγγελματίες η υποχρέωση γίνεται τριπλή αφού στις δύο προηγούμενες προστίθεται και μία τρίτη που δεν είναι άλλη από το τέλος επιτηδεύματος.
Εκτύπωση

Επιτροπή Λογιστών Ε.Ε.Α.: Σεμινάριο για «Ηλεκτρονικά βιβλία – Ηλεκτρονικά τιμολόγια» στις 12/2 – Αλλαγή τόπου διεξαγωγής

on .

Μετά το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο της 5ης Φεβρουαρίου 2020 για «εργατική νομοθεσία – αλλαγές στα οικοδομικά έργα – επισιτιστικά καταστήματα» η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συνεχίζει τις ενημερωτικές – επιμορφωτικές της δράσεις.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00-21:00 θα διεξαχθεί σεμινάριο με θέμα «Ηλεκτρονικά βιβλία – Ηλεκτρονικά τιμολόγια».
Εισηγητής θα είναι ο κ. Καλαμαράς Νικόλαος.
Το σεμινάριο είναι χωρίς κόστος και, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, θα πραγματοποιηθεί  στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), συνεδριακός χώρος «ΕΥΡΩΠΗ» (ημιώροφος).

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo σεμινάριo μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2105788460 και 2105788500.

Εκτύπωση

Το φορολογικό διαζύγιο και οι παγίδες του

on .

DSC 65761

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α, σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Παναγιώτη Τσουκαλά – Τζίκα.

Οι πληροφορίες που αναφέραμε στο προηγούμενό μας άρθρο για την νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων επιβεβαιώθηκαν στο σύνολο τους από την εγκύκλιο Α.1010/2020, η οποία εκτός των υπολοίπων ξεκαθαρίζει ότι η εφαρμογή θα μπει σε λειτουργία στις 26 Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, δημοσιεύθηκε και η πολύ σημαντική εγκύκλιος Ε.2012/2020, η οποία δίνει οδηγίες σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή φόρου μερισμάτων (5%), πότε δύναται αυτός να εφαρμοστεί, αλλά και πότε θα πρέπει να εφαρμόζεται ο παλιός συντελεστής φόρου μερισμάτων (10%).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr