logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το 2009 έως και το 2019

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το θέμα των τελευταίων εβδομάδων, αλλά πιθανότατα και αυτών που θα ακολουθήσουν, είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Κινητοποιήσεις, οι οποίες αν συνεχιστούν θα επηρεάσουν, όχι μόνο εκείνους, αλλά γενικότερα την παραπαίουσα ελληνική οικονομία. Ας δούμε ποιοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ποια είναι η φορολογία τους, από το 2009 έως και σήμερα αλλά και ποια θα είναι η συνολική επιβάρυνση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.e-forologia.gr/

Εκτύπωση

Συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016

on .

Αθήνα,  2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:  «Συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016»

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπ’όψη την γνώμη των Αντιπροσώπων και των Ενώσεων της και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία που έχουν εξαγγείλει οι Επιστημονικοί Φορείς, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα.

Προτρέπουμε τα Μέλη μας να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, μαζί με τους Επιστημονικούς Φορείς, τις Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών και τους Εμπορικούς Συλλόγους.

Η  Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζητάει την συμμετοχή ΟΛΟΥ του Κλάδου μας με κλείσιμο των γραφείων την Πέμπτη 04/02/16.

 

Η επόμενη ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., εφ'όσον δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά της για το ασφαλιστικό, θα είναι η κυλιόμενη ανά εβδομάδα αποχή από την υποβολή των δηλώσεων σύμφωνα και με την απόφαση των Αντιπροσώπων της με την πρόσφατη ψηφοφορία.

 
Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

   
   
   
ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος Σταυρουλάκης Κων/νος
   
ο Α’ Αντιπρόεδρος ο Β’ Αντιπρόεδρος
Μουζάκης Αντώνιος Πάτσιας Χρήστος
   
ο Οικονομ. Επόπτης η Αν. Γεν. Γραμματέας
Καρκαντός Γεώργιος Τσιώρα Ανδρομάχη
   
ο Εφ. Δημ. Σχέσεων τα Μέλη
Χριστόπουλος Γεώργιος Πανίδης Αβραάμ
  Πατέλης Νικόλαος
  Γρηγορίου Θωμάς
  Σιδερίδης Αστέριος
Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου ΕΦΕΕΑ - Συνάντηση με ΓΓ Υπουργείου Εμπορίου

on .

  Αθήνα  1Φεβρουαρίου 2016

                                                                                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα  1/2/2016 κλιμάκιο  του ΔΣ της ΕΦΕΕΑ αποτελούμενο από τον πρόεδρο Δημήτρη Τσαμόπουλο  και τα μέλη  Παντελή  Παναγιώτη,  Αθανασία Ζέρβα, και Αναστασία Αναστασίου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου  κύριο Αντώνη Παπαδεράκη και στελέχη του ΓΕΜΗ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που αφορούν  τον τρόπο λειτουργίας του ΓΕΜΗ:

1)      Υποχρέωση υποβολής των βεβαιώσεων  φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

2)      Θέματα εκπρόθεσμης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

3)      Θέματα ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας.

               Ο κύριος Γενικός δεσμεύτηκε στις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών  να ελέγξει τη δυνατότητα κατά πόσο τα στοιχεία των ατομικών επιχειρήσεων  μπορούν να αντληθούν απευθείας από το taxis.

               Όσον αφορά τις  εκπρόθεσμες διακοπές και με γνώμονα το κοινοτικό δίκαιο να υπάρξει  πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών η δυνατότητα αυτόματης  διακοπής  τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν είναι σε λειτουργία ή  είναι σε εκκαθάριση πριν την  έναρξη  λειτουργίας  του ΓΕΜΗ  4/4/2011. 

               Το Δ.Σ. πρότεινε επιπλέον την αντιστροφή του τρόπου διακοπής των επιχειρήσεων, δηλαδή να πραγματοποιείται πρώτα στο ΤΑΧΙS  με βάσει  το πραγματικό γεγονός και το ΤΑΧIS να ενημερώνει το ΓΕΜΗ.

Θα πρέπει αν μη τι άλλο οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ να εφαρμόζουν τουλάχιστον την κοινοτική οδηγία, κατά  την οποία η οποιαδήποτε δήλωση μεταβολών και η αντίστοιχη ανακοίνωση να ολοκληρώνεται  εντός 21 ημερών.

               Το Δ.Σ. παρά το ότι διαφωνεί  στο ανωτέρω  χρονικό διάστημα ,το θεωρεί  (μεγάλο) είναι όμως ένα πρώτο βήμα  για τις 50-60 ημέρες που είναι σήμερα  ο μέσος  χρόνος ανακοίνωσης .

               Το Δ.Σ. θεωρεί ότι έγινε μια ειλικρινής και  εποικοδομητική συζήτηση. Ανανέωσε το ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ   

Εκτύπωση

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου

on .

Το γραφείο μας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως μέλος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

H Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί , στις 11:00 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, Μητροπόλεως 42. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ΕΦΕΕΑ δεν θα γίνει συνένοχος στην εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Απαιτούμε το σχέδιο νόμου να συζητηθεί από μηδενική βάση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.