logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Το κλειδί για μικρότερη «λυπητερή» από τους φοροελέγχους

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φορολογικών ελέγχων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας στην αρχική τους φάση, είναι καθοριστική για την περαιτέρω ομαλή εξέλιξη κάθε αντίστοιχης φορολογικής υπόθεσης. Ενδεικτικά παραδείγματα.

Έχω επισημάνει αρκετές φορές, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας σε φυσικά πρόσωπα. Γιατί συνήθως, στο αρχικό στάδιο κάθε ελέγχου, το ύψος του ποσού, που καλείται να δικαιολογήσει ο φορολογούμενος ανέρχεται σε αστρονομικά επίπεδα εκατομμυρίων ευρώ.

 Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.euro2day.gr

Εκτύπωση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πόθεν έσχες

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου

 Ο Αύγουστος ήρθε εδώ και πέντε ημέρες αλλά τα δύο νομοσχέδια μάλλον παίρνουν και άλλη παράταση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί και έτσι όλοι οι φορολογούμενοι παραμένουν με άλυτη την απορία για το πώς πρέπει να ψωνίζουν από εδώ και στο εξής προκειμένου να έχουν το αφορολόγητο.

 Άλυτη παραμένει και η απορία για το πώς θα μπορούν να δηλωθούν τα αδήλωτα εισοδήματα τους παρελθόντος και πόσος θα είναι ο φόρος που θα πληρωθεί.

 Η μόνη απορία που μπορεί να λυθεί με νόμο και εγκυκλίους είναι η διαδικασία υποβολής πόθεν έσχες η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά θα γίνει ηλεκτρονικά  με χρήση των κωδικών του taxisnet την περίοδο  1/10/2016 έως 31/12/2016. 

 Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Απόφαση ΣτΕ 1445/2016 για τους έγγαμους κατοίκους εξωτερικού

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Σε συνεργασία με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου

 Ο Αύγουστος πλησιάζει με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Πριν κάποια χρόνια ήταν περίοδος που όλοι οι συνάδελφοι έριχναν ρυθμούς, αφού είχαν τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις τους τον Ιούλιο . Τα χρόνια αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο Αύγουστος έχει μετατραπεί σε μήνα που υπάρχουν φορολογικές υποχρεώσεις , πληρωμές , δόσεις ρυθμίσεων , φορολογικά νομοσχέδια και, γενικότερα, είναι άλλος ένας «καυτός» μήνας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

 Στο πρόσφατο ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο είχαμε τις αλλαγές τελευταίας στιγμής στον ΕΝΦΙΑ, όπου εξαιρούν τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό φόρο και αυξάνουν τις δόσεις σε πέντε , είχαμε τις αλλαγές στα πρόστιμα μη έκδοσης αποδείξεων καθώς και μία σειρά άλλων αλλαγών που περιλαμβάνονται μέσα στο νομοσχέδιο. 

 Η συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Οι δέκα εντολές της Εφορίας για τους ελέγχους

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Καλοκαιρινό κυνήγι στη φοροδιαφυγή ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ποια είναι η στόχευση και πώς οι άμεσοι έλεγχοι θα δώσουν επιπλέον όπλα στους εφοριακούς. Γράφει ο Παναγιώτης Παντελής.

 

Εντείνει η ΓΓΔΕ τους ελέγχους στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων. Η Γενική Γραμματεία έδωσε εντολή και σχετικές οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, πλην των ΔΟΥ ΦΑΕ, Πλοίων και κατοίκων εξωτερικού, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μεριμνήσουν για την συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων της τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών στοιχείων για όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, με προτεραιότητα σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα. 

 

Διαβάστε το άρθρο στο www.euro2day.gr

Εκτύπωση

Καλοκαιρινό κυνήγι στη φοροδιαφυγή-Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας

on .

Παντελής Παναγιώτης - Φοροτεχνικός

 Εντείνει η ΓΓΔΕ τους ελέγχους στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων. Η Γενική Γραμματεία έδωσε εντολή και σχετικές οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, πλην των ΔΟΥ ΦΑΕ, Πλοίων και κατοίκων εξωτερικού, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μεριμνήσουν για την συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων της τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών  στοιχείων για όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, με προτεραιότητα σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα.

Διαβάστε το άρθρο στο www.e-forologia.gr